Ο Μόντι για την κρίση


Η δημοσιονομική λιτότητα «δεν είναι βιώσιμη» εάν δεν συνοδεύεται από μία οικονομική ανάπτυξη, τόνισε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, σε τηλεοπτική του συνέντευξη την προτεραία της άτυπης συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την κρίση χρέους.
«Χωρίς ανάπτυξη, η δημοσιονομική λιτότητα δεν είναι βιώσιμη», τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο RAI2 στη διάρκεια του δελτίου Tg2, προσθέτοντας παράλληλα πως οι συνομιλίες στα πλαίσια της συνόδου της Ομάδας της G8 στις ΗΠΑ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, απέστειλαν ένα μήνυμα που «η Ευρώπη οφείλει να λάβει».
«Η ιταλική κυβέρνηση δύναται να έχει και έχει μία φωνή αξιοσέβαστη και με κύρος όταν ζητεί από το σύνολο της Ευρώπης πολιτικές περισσότερο προσανατολισμένες στην ανάπτυξη», τόνισε ο Μόντι, παλαιός ευρωπαίος επίτροπος.
Με καμβά των αυξανόμενων εντάσεων στην Ιταλία τα μέτρα λιτότητας που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνησή του, ο Ιταλός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε επίσης πως είναι «πεπεισμένος πως οι Ιταλοί διαπιστώνουν πως χωρίς αυτήν την φάση της λιτότητας η χώρα θα έφθανε στο χείλος του γκρεμού».
enikos

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa