Τα Σκόπια κατηγορούν την Ελλάδα για ομηρεία

-Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο Πόποσκι κατηγόρησε την Αθήνα ότι εμποδίζει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και ότι με τη στάση της την «κρατά όμηρο».


Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα Σκόπια από το 2008 πληρούν τις προϋποθέσεις για να καταστούνμέλος του ΝΑΤΟ «και η σχετική απόφαση εξαρτάται μόνο από τη βούληση μίας χώρας-μέλους η οποία δεσμεύεται νομικά να μην εμποδίσει την ένταξη της χώρας μας στη Συμμαχία».
Μάλιστα, ο Πόποσκι διεμήνυσε ότι τα Σκόπια ως υπεύθυνη χώρα δεν θα επιτρέψουν να επισκιαστούν οι στόχοι τους «από κάποιον που θέλει να μας κρατάει όμηρο ή να δημιουργεί αστάθεια».
Σύμφωνα με τον σκοπιανό υπουργό, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στοΣικάγο για τη Σύνοδο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ένταξη της χώρας του είναι προς το κοινό συμφέρον. Ωστόσο, κατηγόρησε την Αθήνα για «έλλειψη λογικής», καθώς «αναγγέλλει, εκ νέου, παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας».
Μάλιστα, ο Πόποσκι καταλόγισε στην Ελλάδα  «σκανδαλώδη συμπεριφορά», αφού «δεν σέβεται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» και προσέθεσε ότι δημιουργούμε και διατηρούμε το ζήτημα της ονομασίας εδώ και 20 χρόνια.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa