-Από τη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε συνταγματική και σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως και σύμφωνη με την νομολογία του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) η διάταξη εκείνη (άρθρο 4) του Ν. 2328/1995 που διέπει το καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Η εν λόγω διάταξη προβλέπει πως όλοι οι μέτοχοι με ποσοστό άνω του 2,5% υποχρεούνται να συμμετέχουν στην πληρωμή των προστίμων που επιβάλλονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, κατόπιν απάντησης του ΔΕΕ σε προδικαστικό ερώτημα που είχε ήδη σταλεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο το 2008, απέρριψαν αίτηση του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού STAR, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί πρόστιμο ύψους 29.347 ευρώ που του επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Το ΔΕΕ απάντησε ότι η επίμαχη διάταξη του Ν. 2328/1995 που προβλέπει τη συμμετοχή στα πρόστιμα όλων των μετόχων που κατέχουν μετοχές άνω του 2,5 %, δεν προσκρούει στο άρθρο 1 της οδηγίας 68/151/ΕΟΚ.
Οι Έλληνες δικαστές, συνταυτιζόμενοι με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, και επαναλαμβάνοντας παλαιότερη νομολογία του ΣτΕ, έκριναν ότι η επίμαχη διάταξη του Ν. 2328/1995 "δεν προσκρούει σε κανόνα τυπικού κύρους υπέρτερου του κοινού νόμου και δη στο Σύνταγμα ή στο κοινοτικό δίκαιο".
Επιπλέον, απέρριψαν τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού ως προς την επιβολή του προστίμου για μη παραβίαση της δεοντολογίας.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό για μετάδοση δραματοποιημένης αναπαράστασης των ειδήσεων.
Και συγκεκριμένα, επειδή, τον Φεβρουάριο του 2000 στο δελτίο ειδήσεων παρουσιάστηκε είδηση που αφορούσε την ποινική δίωξη δύο τραγουδιστών και ενός σχεδιαστού μόδας για ασέλγεια, κατοχή, χρήση και διάθεση ναρκωτικών, κ.λπ.
Όμως η επίμαχη είδηση παρουσιάστηκε με "εμφανώς θεαματικό και δραματοποιημένο τρόπο", έτσι ώστε να ενισχύεται η "εντύπωση του κοινού περί της ενοχής των φερομένων ως κατηγορουμένων".