Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του Σαμαρά


Τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι θα συναντήσει την Πέμπτη στις 10 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος. 
Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, όπου συμμετείχαν 15 Πρωθυπουργοί  και αρχηγοί κρατών και  ήταν αφιερωμένη στην Ανάπτυξη, ζήτησε αλλαγή των πολιτικών που απέτυχαν μέχρι σήμερα, επιτείνοντας την ύφεση και την ανεργία.

Ειδικότερα όσον αφορά την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέπτυξε τις θέσεις του για:
-Τα Project bonds (Ομόλογα έργων), διότι θα δώσουν πρόσθετη ρευστότητα για μεγάλα έργα.
-Την ενεργότερη παρουσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
-Ένα ειδικό εργαλείο ρευστότητας για την Ελλάδα
-Ένα Ταμείο άμβλυνσης κοινωνικών επιπτώσεων του Μνημονίου
-Ειδικές Οικονομικές Ζώνες
-Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εγγύησης Καταθέσεων

Σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού, στο κείμενο συμπερασμάτων του ΕΛΚ, έγινε για πρώτη φορά προσωπική αναφορά στην Ελλάδα και τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράστηκε η στήριξη στις προσπάθειές του, για ένα ολοκληρωμένο μείγμα πολιτικής που θα εξαλείφει το έλλειμμα, ενώ ταυτόχρονα θα αποκαθιστά την ανάπτυξη στην Ελληνική οικονομία. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι οι υπόλοιποι ηγέτες του ΕΛΚ, αποδέχονται τρόπους για να ενισχύσουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας έτσι το σημερινό πρόγραμμα.
enikos.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa