Έγραψε Ιστορία....




Την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ πέτυχε πριν από λίγο ο Ολυμπιακός. Τα τρομερά μωρά του Ντούσαν Ιβκοβιτς επικράτησαν με 62-61 στον τελικό της ΤΣΣΚΑ και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, αν και έχαναν με 19 πόντους στο 28...
Αυτό που συνέβη πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει προηγούμενο. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κατάθεση ψυχής απέναντι στους πανίσχυρους Ρώσους και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο τελικός είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, κατάφεραν να φτάσουν σε μια επική ανατροπή και να κατακτήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους πρωτάθλημα με καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή του αγώνα.
Όπως είναι γνωστό το πρώτο το είχαν πάρει το 1997 με προπονητή και τότε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.
Τα δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62


ΤΣΣΚ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15 (4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (10 ριμπάουντ), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Χριάπα 3 (1), Γκόρντον 2

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσι, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4 (1), Λο.

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: "ΤΟ ΑΞΙΖΑΜΕ"

Την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε πανάξια το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Βασίλης Σπανούλης.
«Στο τέλος της διαδρομής το αξίζαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης και πρόσθεσε: «Το πιστεύαμε, δεν το παρατήσαμε ποτέ το ματς. Είχαμε πίστη και το έχουμε κάνει και άλλες φορές φέτος! Χάσαμε ένα κύπελλο στην Ελλάδα έτσι αλλά πήραμε το Ευρωπαϊκό. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και ο Ολυμπιακός το άξιζε αυτό!».
 Δείτε και το Βίντεο με τα τελευταία  κρίσιμα λεπτά 



 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa