Σκληρά λόγια για την Ελλάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

-Τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας επέλεξε για την χώρα μας η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους ενώ επισήμανε οτι ανησυχεί περισσότερο για την υποσαχάρια Αφρική παρά για την χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα...


Με αυτόν τον τρόπο απάντησε η Κριστίν Λαγκάρντ στις ερωτήσεις που της έθεσε ο δημοσιογράφος της βρετανικής Guardian, όπου με κάθε τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δανειακής σύμβασης με την χώρα μας.


 Όπως είπε στη συνέντευξή της στην Guardian, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καλύτερους ή πιο χαλαρούς όρους στο δάνειο που έχει συνάψει. Κι αυτό γιατί, όπως ξεκαθάρισε, οι Έλληνες δεν μπορούν να ζητούν ευνοϊκότερους όρους από άλλες πιο φτωχές χώρες όπως εκείνες της υποσαχάριας Αφρικής.


«Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας» είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.


Επιπλέον, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε -με ένα σχεδόν προκλητικό τρόπο- ότι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Για τα ελληνόπουλα που υποφέρουν από τις περικοπές, η Κρίστιν Λαγκάρντ είπε χαρακτηριστικά: «Οι γονείς τους να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους»
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa