Ιταλοί σήμερα ψηφίζουν για Δήμαρχο και Γάλλοι για Πρόεδρο

.Ιδιαίτερα κρίσιμες για την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης θεωρούνται οι σημερινές προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, με τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ να θεωρείται φαβόρι, αν και η διαφορά του με τον Νικολά Σαρκοζί έχει μειωθεί τις τελευταίες μέρες.


Τα εκλογικά τμήματα ανοίγουν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 20:00, όταν θα ανακοινωθούν οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών από τα γαλλικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων. Περίπου 46 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τον έβδομο πρόεδρο της Πέμπτης Δημοκρατίας που θα παραμείνει για πέντε χρόνια επικεφαλής μιας από τις σημαντικότερες παγκόσμιες δυνάμεις. Χθες ψήφισαν και οι Γάλλοι του εξωτερικού.

Παράλληλα πάνω από εννέα εκατομμύρια Ιταλοί ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν σήμερα και αύριο στις κάλπες για να ανανεώσουν 1.014 δημοτικά συμβούλια της Ιταλίας και να εκλέξουν ισάριθμους δημάρχους. Τα εκλογικά τμήματα θα μείνουν ανοικτά από τις 08:00 μέχρι τις 22:00 σήμερα και από τις 07:00 ως τις 15:00 αύριο.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και οι Σέρβοι για τις γενικές εκλογές, ενώ βουλευτικές εκλογές διεξάγονται και στην Αρμενία.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa