Apache εναντίον ανταρτών.Ένας άνισος -και άδικος;- αγώνας. Δείτε το βίντεο


 Πόσο "δίκαιο" είναι ένα ελικόπτερο όπως το Apache να εξοντώνει,αδιακρίτως ότι ...περπατάει στο έδαφος; Ποιος μπορεί να αναζητήσει δικαιοσύνη σ΄ ένα πόλεμο θα πείτε πολλοί.


Το βίντεο είναι εξαιρετικό ,όπως και το ελικόπτερο Apache.


Τα πλάνα προέρχονται από τη κάμερα του Apache από το Αφγανιστάν ή το Ιράκ και όπως βλέπετε η "οπτική" του πληρώματος είναι εξαιρετική ακόμη και μέσα στη νύχτα. 


Είναι πλάνα από "νυχτερινά κυνήγια" ελικοπτέρων Apache.Και τα "θηράματα" -που όλα πέφτουν νεκρά από τις συνεχείς ριπές του Apache, είναι άνθρωποι.Αντάρτες όπως προφανώς θα λένε οι πληροφορίες των πιλότων.΄Ή μήπως όπως οι ίδιοι πιστεύουν; Κι αν κάνουν λάθος; 


Ανάμεσα στα πλάνα θα δείτε κι ένα που δείχνει κάποιον στο έδαφος να είναι ξαπλωμένος.Κοιμάται ή είναι τραυματίας; Ποιος να ξέρει; Και βέβαια οι χειριστές του Apache , δεν μπορούν να ξέρουν.Κάποια στιγμή κουνάει τα χέρια του.Αυτό ήταν αρκετό.Τα όπλα του Apache τον γάζωσαν και τον σκότωσαν.


Πόσο "δίκαιη" είναι τέτοιου είδους στρατηγική;


Από την άλλη όσοι διοικούν στρατιώτες στο έδαφος είναι λογικό να συνηγορούν υπέρ αυτών των λύσεων που δεν θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους στρατιώτες τους.Λογική και σεβαστή η "στρατιωτική άποψη". Ποιος έχει δίκιο σ΄ ένα πόλεμο ,δύσκολο να το ξεχωρίσεις.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa