Απαγορεύονται οι φωτογραφίες σε Facebook και Twitter όσο αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Απαγορευτικό στις αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, έβαλε η διοργάνωση τωνΟλυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τους όρους για τους κατόχους εισιτηρίων, απαγορεύεται η φωτογράφηση ή κινηματογράφηση των εκδηλώσεων και η «εκμετάλλευσή» τους με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.
«Εικόνες, βίντεο και ηχογραφήσεις των Αγώνων που έχουν τραβήξει οι κάτοχοι των εισιτηρίων απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από την ιδιωτική χρήση και προβολή», αναφέρουν οι κανονισμοί.
«Οι κάτοχοι των εισιτηρίων δεν επιτρέπεται να μεταδώσου ή δημοσιοποιήσουν βίντεο, ηχογραφήσεις και φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου γενικότερα, και απαγορεύεται να αξιοποιήσουν με οποιονδήποτε τρόπο το υλικό αυτό για εμπορικούς σκοπούς, είτε πρόκειται για το διαδίκτυο είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο», διευκρινίζεται.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει όχι Facebook, όχι Twitter και όχι Instagram, οπότε όσοι παρακολουθήσουν κάποιο ολυμπιακό άθλημα, καλύτερα να μην το πουν πουθενά.
Όπως αναφέρει το Petapixel, μάλιστα, πολλοί φωτογράφοι έχουν δεχθεί κριτική επειδή ήδη τραβάνε φωτογραφίες της «Ολυμπιακής Πόλης».
Αναμένεται να δούμε αν οι θεατές εφαρμόσουν έστω και στο ελάχιστο αυτά τα μέτρα.
mediagate
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa