Έρχεται κούρεμα στο… κούρεμα;


Σχεδόν δεδομένο θεωρούν ξένοι θεσμικοί παράγοντες αλλά και διαχειριστές μεγάλων χαρτοφυλακίων το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. Κι όπως παραδέχονται κι επισήμως πλέον, αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγουν συστηματικά τα ελληνικά «χαρτιά».

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση εκπροσώπου της Pimco, η οποία είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής αμοιβαίων αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Όπως δήλωσε «είναι δεδομένο ότι θα γίνει και δεύτερο κούρεμα, οπότε κι εμείς θα αποφύγουμε τα ελληνικά ομόλογα».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το νέο κούρεμα θα γίνει στο υπολειπόμενο 25% του προηγούμενου, όπερ σημαίνει ότι αν επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη τότε οι απώλειες των κατόχων ελληνικών τίτλων θα είναι σχεδόν συνολική.

Την ίδια ώρα, αυτό το οποίο γίνεται γνωστό από την πλευρά της ISDA  είναι πως πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η ενεργοποίηση των CDS για τα ελληνικά ομόλογα τα οποία βρίσκονται υπό ξένο δίκαιο. Το ελληνικό δημόσιο αρνείται να πληρώσει τους εν λόγω ομολογιούχους εις ολόκληρον οπότε η εξέλιξη αυτή είναι σχεδόν μονόδρομος.

Πηγή:Voria

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa