Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου στον ανακριτή..... ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!!!



Άγνοια, «σατανικές» σύμπτωσεις και λάθη που τον ενοχοποίησαν άδικα επικαλέστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην απολογία του στον ανακριτή, απορρίπτοντας κάθε σχέση με μίζες, εμβάσματα, δώρα και «περίεργες» αγοραπωλησίες σπιτιών.

Τι δήλωσε για τους 4 συγκατηγορούμενους του που προφυλακίστηκαν

Για το Νίκο Ζήγρα: «Δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το υπουργείο ΆμυναςΕίναι πρώτος μου ξάδελφος, είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από εμένα, είμαστε συγγενείς και δεν είχαμε καμία επαγγελματική σχέση. Το 2000 αρρώστησε σοβαρά από λευχαιμία και εγώ του συμπαραστάθηκα ιδιαίτερα ως συγγενής» υποστήριξε ο Άκης.

Για τον Αστέριο Οικονομίδη: «Τον γνωρίζω από το ΤΕΕ όπου είμαστε και οι δύο μέλη. Δεν είχαμε καμία επαγγελματική συνεργασία».

Για τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη: «Απλά τον είχε γνωρίσει «ως εκδότη των εφημερίδων Μακεδονία και Θεσσαλονίκη».

Για την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: «Τη γνωρίζω από το 1978, από το ΠΑΣΟΚ. Καθώς ήταν λογίστρια της ανέθεσα τη συμπλήρωση των φορολογικών μου δηλώσεων, όπως είχε κάνει και πλειάδα άλλων συναδέλφων στο ΠΑΣΟΚ».

«Δεν ξέρω για τις offshore, από σύμπτωση οδηγούν σε μένα»

Για την Torcaso: «Με την Torcaso δεν είχα καμία σχέση. Την έμαθα όταν δίπλα στο γραφείο στην Κόμνα Τράκα , άρχισε να κατασκευάζει ένα ακίνητοΤην εκπροσωπούσε προτού αρρωστήσει για ένα διάστημα ο εξάδελφος μου, σε συνεργασία με άγνωστους σε εμένα Άραβες και Κύπριους επενδυτές ως μετόχους. Αν αυτός φαινόταν ως δικαιούχος, και μέχρι πότε, δεν το γνωρίζω.

Για τη ΜΙΕη οποία κατέθεσε -μέσω Morelia- στη Morgan Stanley περίπου 3 εκ. ελβετικά φράγκα«Δεν γνωρίζω για καμία εταιρεία ΜΙΕ, ούτε και τον ιδιοκτήτη της. Από τις εφημερίδες έμαθα ότι ήταν αντιπρόσωπος της Ferrostaal στην Ελλάδα».

Για τη Morelia: Άγνοια δήλωσε και για τη την τρίτη offshore o κ. Τσοχατζόπουλος, με την υποσημείωση ότι γνώρισε τον έναν εκ των δύο (αμπελουργών) ιδιοκτητών της «στον γάμο ενός ξαδέλφου του στον οποίο ήταν κουμπάρος».

Τα εμβάσματα και ο ξάδερφος

Ανεπαρκείς ήταν και οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός και στο «σφυροκόπημα» του ανακριτή για τα εμβάσματα ύψους 6,7 εκ. δολαρίων που πέρασαν σε λογαριασμό της Torcaso μέσω ελεγχόμενου λογαριασμού του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, στη Morgan Stanley.

Ακολουθεί η χαρακτηριστική συνομιλία ανακριτή-Τσοχατζόπουλου:

Ανακριτής: Τι σχέσεις μπορεί να είχε η ΜΙΕ με την εταιρεία TORCASO και τον ξάδερφο σας Ζήγρα που να δικαιολογούν τις καταβολές αυτές;
Τσοχατζόπουλος: Καμία.
Α: Τότε προς τι οι καταβολές αυτές;
Τ: Δεν γνωρίζω.
Α: Δεν είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων;
Τ: Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι οι πληρωμές από Ζήγρα προς MORELIA θα μπορούσε να αφορούσαν επαγγελματικές τους συνεργασίες. Για σύνδεση ΜΙΕ και Ζήγρα δεν γνωρίζω κάτι αλλά μου φαίνεται απίθανο να υπάρχει».

Τα «αμαρτωλά» ακίνητα

Για το ακίνητο της Αρεοπαγίτου ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το ενοικίασε το 2006 με υπόδειξη της Λαμπροπούλου από τη Nobilis, χωρίς να γνωρίζει για την αγορά του από την Torcaso το 1999. Παράλληλα,  θεώρησε συμπτωματικό το γεγονός ότι η εταιρεία πριν από το 2006 εκπροσωπούνταν από τον ξάδερφο του Νίκο Ζήγρα.


Ανακριτής: Η εταιρεία TORCASO τα έτη 1999 αγόρασε ένα διαμέρισμα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου 33 αντί 880.000 ευρώ.  Πώς δικαιολογείτε την κατάληξη του ακινήτου σε πρόσωπο της οικογένειας σας;

Τσοχατζόπουλος: Πριν το 2006 που με την υπόδειξη της Λαμπροπούλου το νοίκιασα από την εταιρεία NOBILIS δεν γνώριζα ότι ανήκε στην εταιρεία TORCASO.

Α: Ήταν συμπτωματικό ότι πριν από το 2006 η εταιρεία εκπροσωπούνταν από τον ξάδερφο σας Ζήγρα;
Τ: Εγώ δεν γνώριζα για τα κατασκευαστικά προγράμματα της TORCASO το προηγούμενο χρονικό διάστημα πριν έρθω σε επαφή με την εταιρεία NOBILIS.
Α: Η εταιρεία TORCASO πούλησε το ακίνητο με τίμημα, το μισό περίπου, απ' όσο το αγόρασε.  Τι είδους επένδυση είναι αυτή από την οποία είχε ζημιά πενήντα τοις εκατό;
Τ: Υποθέτω πως ήταν άστοχη επιχειρηματική επιλογή.

Άγνοια επικαλέστηκε ο κ. Τσοχατζόπουλος και για την εταιρεία Bluebell στην οποία δικαιούχος ήταν ο Νίκος Ζήγρας. Σε ερώτηση του ανακριτή εάν είναι σύμπτωση που η Bluebell αγόρασε τo σπίτι στη Δεινοκράτους στο οποίο έμενε η
κόρη του, Αρετή, για ένα διάστημα, ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε θετικά εξηγώντας ότι «η κόρη μου γνώριζε τους ενοίκους του 1ου ορόφου και έτσι οδηγήθηκε στο ακίνητο αυτό».

Το «τραπεζικό λάθος» που τον έμπλεξε -σύμφωνα με τον ίδιο- άδικα

Για «τραπεζικό λάθος» έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ερώτηση για την κατάθεση 3 εκ. δρχ. από την Torcaso στην Αικατερίνη Σταμάτη, θείας της συζύγου του.

«Προφανώς έγινε λάθος στο τραπεζικό σύστημα και πιστώθηκε ο λογαριασμός της εκ λάθους από την TORCASO» τόνισε ο πρώην υπουργός για να δεχθεί και νέα ερώτηση από τον ανακριτή: «Δεν είναι λίγο απίθανο να συνέβη τέτοιο τραπεζικό λάθος με μία εταιρεία στην οποία εμπλέκονται πολλά γνωστά σας πρόσωπα;». Η απάντηση του κ. Τσοχατζόπουλου ήταν η εξής: «Γιατί σας φαίνεται περίεργο αφού η Εθνική Τράπεζα ήδη έκανε τέτοιο λάθος με την πρώην σύζυγο μου Γκουντρούν και μάλιστα σημαντικά υψηλότερο».

Δεν δέχθηκα ποτέ δώρα ως πολιτικός

Κάθετα αρνητική ήταν η απάντηση, τέλος, που έδωσε ο πρώην υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή για τις περίεργες «συμπτώσεις» με δώρα, offshore και αγοραπωλησίες ακινήτων που εμπλέκονται και διαχειρίζονται γνωστά σε αυτόν πρόσωπα.

ΑνακριτήςΤα δώρα για τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία κατηγορείστε καταλήγουν σε εταιρίες που ελέγχει ο συγγενής σας Ζήγρας, διαχειρίζονται γνωστά σας πρόσωπα, οι εταιρίες αυτές συμμετέχουν σε αγοροπωλησίες ακινήτων επί των οποίων συναλλάσσονται γνωστοί σας άνθρωποι και ενίοτε ακίνητα των εταιρειών αυτών καταλήγουν στο τέλος σε εσάς ή συγγενικά σας πρόσωπα.

ΤσοχατζόπουλοςΕίναι δική σας εκτίμηση αυτή. Δώρα ή οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα απο οποιουδήποτε είδους αιτία ποτέ στην πολιτική μου ζωή και στην πορεία μου ως υπουργός δεν έλαβα από κανέναν. Αντίθετα αποκλειστικός μου σκοπός σε οποιοδήποτε χώρο ευθύνης κι αν βρέθηκα ήταν να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa