Συνελήφθη ανθυπαστυνόμος για εκβιασμό...

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν,
 το απόγευμα του Σαββάτου στη Σάμο, ένας 38χρονος ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και μία 43χρονη, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της εκβίασης. 

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε εις βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Ειδικότερα, την Παρασκευή, καταγγέλθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, από υπήκοο Αλβανίας, ότι ο συλληφθείς αστυνομικός απαιτούσε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, προκειμένου να μην τον συλλάβει για κατοχή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με παραποιημένο αριθμό πλαισίου και μη εμφανή αριθμό κινητήρα.



 Το αυτοκίνητο αυτό, ο καταγγέλλων, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, το είχε αγοράσει νόμιμα πριν από τρεις μήνες από τη 43χρονη συλληφθείσα. 

Σε συνεννόηση με αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κανονίστηκε συνάντηση, για χθες το απόγευμα, στο γραφείο του αστυνομικού, κατά την οποία ο αλλοδαπός υπήκοος παρέδωσε στον ανθυπαστυνόμο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.



 Οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο συνέλαβαν τον 38χρονο και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο ανθυπαστυνόμος εκβίαζε τον καταγγέλλοντα σε συνεννόηση με τη 43χρονη, με σκοπό τα χρήματα που θα παραλάμβανε από αυτόν να τα παρέδιδε στη συνέχεια στη 43χρονη συλληφθείσα, λόγω προγενέστερης μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.

Με εντολή του εισαγγελέα κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να εξεταστεί από αρμόδιο πραγματογνώμονα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa