Πώς θα μειώσετε στο ελάχιστο το κόστος της μετακίνησής σας για το Πάσχα


Τελικά δεν καταφέρατε να αποφύγετε να πάρετε το αυτοκίνητο για να πάτε στο χωριό να κάνετε Ανάσταση. Τουλάχιστον φροντίστε να μην σας πάει "ο κούκος αηδόνι" η μετακίνηση.
  • Ελέγξτε τις τιμές των καυσίμων στην περιοχή που θα πάτε. Αν μένετε σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη το πιθανότερο είναι πως η πανάκριβη βενζίνη που βρίσκετε στο πρατήριο της γειτονιάς θα είναι και πάλι φθηνότερη από αυτήν που θα βρείτε στο χωριό. Φουλάρετε το αυτοκίνητο, λοιπόν, πριν φύγετε. (Μπορείτε να δείτε έναν συγκριτικό πίνακα με τις τιμές της βενζίνης που "παίζουν" αυτήν την στιγμή σε όλους τους νομούς της Ελλάδας στο fpress.gr)

  • Πάρτε μαζί σας μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Αν τα παιδιά επιμένουν να κουβαλήσετε και τα ποδήλατά σας και η σύζυγος θέλει και τον μολοσσό που θα φορτώσετε στο ειδικό του τροχοσπιτάκι, εξηγείστε τους πως πρέπει να το ξεχάσουν. Μην βάζετε μπαγκαζιέρα (ειδικά οροφής) αν δεν την χρειάζεστε. Η αντίσταση που προκαλεί στον αέρα αυξάνει την ανάγκη του αυτοκινήτου σας για ενέργεια και άρα και την κατανάλωση κατά περίπου 20%

  • Ελέγξτε τον αέρα στα λάστιχά σας. Φροντίστε να ανταποκρίνεται ακριβώς στις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Προσοχή! Άλλη πίεση θέλει το λάστιχο αν οδηγάτε μόνος σας κι άλλη αν έχετε φορτώσει ολόκληρη την οικογένεια συν τα μπαγκάζια σας. Η σωστή πίεση θα σάς εξοικονομήσει ένα 5 με 10% καυσίμου ακόμη.

  • Μην πιέζετε τον κινητήρα. Ακόμη κι αν ο δρόμος είναι εντελώς άδειος και μπορείτε να κινηθείτε με μεγάλη ταχύτητα, βάλτε στο νου σας την οικονομία. Συνεχίστε με το στροφόμετρο κάτω από τις 3.000 στροφές ή ελέγξτε τον υπολογιστή του αυτοκινήτου σας, αν διαθέτει τέτοιον, και κινηθείτε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καίτε πάνω από 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Αν έχετε και "αυτόματο πιλότο" που ορίζει την ταχύτητά σας βάσει της κατανάλωσης που θέλετε να κάνετε, ακόμη καλύτερα.

  • Όταν πια φθάσετε στο χωριό, κάντε τις διαδρομές με τα πόδια. Να θυμηθείτε και τα νιάτα σας!

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa