Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έθεσε ενώπιον των ανακριτών η εκπομπή  «60 Λεπτά» του ΣΙΓΜΑ για τα φακελάκια!
Οι καταγγελίες για χρηματισμό βαραίνουν συγκεκριμένο γυναικολόγο του Μακάρειου Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου  έχουν λάβει περισσότερες από 500 καταθέσεις από ασθενείς, με την διαδικασία να συνεχίζεται.
Ωστόσο, ο κατάλογος με τα πρόσωπα που θα κληθούν για κατάθεση περιλαμβάνει περίπου 1000 ονόματα γυναικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της αστυνομίας δεν εστιάζονται μόνο εναντίον του συγκεκριμένου γυναικολόγου.
Όπως μας ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, η έναρξη της έρευνας της αστυνομία ξεκίνησε μετά από επιστολή του υπουργείου υγείας, στην οποία ζητείτο η διερεύνηση ενδεχόμενου χρηματισμού ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.
Η συγκεκριμένη επιστολή στάλθηκε μετά και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εκπομπής του Σίγμα «60 Λεπτά», που προβλήθηκε τον Οκτώβριο.  Κρυφή κάμερα της εκπομπής κατέγραψε συγκεκριμένο γυναικολόγο να παίρνει φακελάκι με 300 ευρώ, προκειμένου να κλείσει άμεσα ραντεβού στην ασθενή του για επέμβαση.
Mακάρι να σταματήσει αυτός ο «θεσμός» για τον οποίο φταίμε κι εμείς οι πολίτες.