Μέσω γραπτού τεστ με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, ηλεκτρονικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο


Μέσω γραπτού τεστ με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, ηλεκτρονικά, είναι το πιθανότερο ότι θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ο χρόνος πιέζει και οι απαιτήσεις της Τρόικα για 15.000 περίπου απολύσεις αυξάνονται.

Βάσει των προτάσεων Γάλλων εμπειρογνωμόνων, το πιθανότερο είναι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων να γίνει με βάσει τα προσόντα τους, την εμπειρία τους, αλλά και από ένα τεστ δεξιοτήτων.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα το «Εθνος» το 25 με 30% της βαθμολογίας θα κρίνει η εκπαίδευση του κάθε υπαλλήλου (πτυχία κλπ.), άλλο ένα 10-15% θα κρίνεται από την επιμόρφωση, μεγάλο βαρύτητα θα έχει εμπειρία, ως και 35% της βαθμολόγησης και ένα 5-10% θα λαμβάνεται υπόψη η γνώση ξένων γλωσσών.

Το υπόλοιπο 20% θα καλύπτεται από το αποτέλεσμα του τεστ αξιολόγησης, το οποίο θα αποτελείται από 80 περίπου ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, εκ των οποίων οι 40 θα αφορούν σε γενικά διοικητικά θέματα και οι υπόλοιπες 40 θα είναι εξειδικευμένες κατά κλάδο.

Το τεστ θα έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα αφού η αξιολόγηση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa