Ένοχη κόρη εκατομμυριούχου για τα περσινά επεισόδια στο Λονδίνο


Ποινή μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξης αντιμετωπίζει η 20χρονη κόρη ενός Βρετανού εκατομμυριούχου για τον οργανωτικό της ρόλο κατά τα επεισόδια στην βρετανική πρωτεύουσα, πέρυσι τον Αύγουστο.

Ένοχη έκρινε δικαστήριο του Λονδίνου την Λόρα Τζόνσον για διάρρηξη και διακίνηση κλοπιμαίων στο «όργιο λεηλασιών», όπως ονομάστηκαν από τα βρετανικά ΜΜΕ τα εκτεταμένα επεισόδια της 9ης Αυγούστου 2011. Η ποινή της θα ανακοινωθεί στις 3 Μαΐου.

Η Τζόνσον βρισκόταν πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου με το οποίο εκείνη και άλλα δυο άτομα γύριζαν επί πολλές ώρες στην πόλη, σταματώντας σε διάφορα καταστήματα και κάνοντας επιδρομές για πάσης φύσεως κλοπιμαία.
Όταν τελικώς συνελήφθη η 20χρονη, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν γεμάτο αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα και τρεις ολοκαίνουργιες LCD τηλεοράσεις.

Η νεαρή φοιτήτρια του πανεπιστημίου του Εξετερ ισχυρίστηκε στους δικαστές ότι της είχαν δώσει εντολές να συνεχίζει να οδηγεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ο λόγος για τον οποίο δεν επιχείρησε να ξεφύγει είναι ότι φοβόταν πως θα την μαχαιρώσουν, αφού ο ένας συνεπιβάτης της ήταν ένας έμπορος κοκαΐνης, ο συγκατηγορούμενός της 20χρονος Εμάνουελ Οκουμπότε, κι ο άλλος ένας εξίσου επικίνδυνος φίλος του.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν για την αθωότητα της νεαρής, καθώς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συμμετείχε με την θέλησή της στην πολύωρη λεηλασία. Εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος την έχουν απαθανατίσει να χαμογελά σαρκαστικά και να βάζει βενζίνη για να συνεχίσει τις επιδρομές με την παρέα της.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa