Σάλος από το φονικό μικρόβιο Σακαζάκι σε παιδικές τροφές


Συνεχίζεται ο σάλος με τα παιδικά τρόφιμα που περιείχαν το θανατηφόρο μικρόβιο Σακαζάκι, αφού  μέρος των εν λόγω τροφών διοχετεύτηκαν τελικά στην κυπριακή αγορά.
 
Όπως αναφέρει το sigmalive.com οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας καλούν τους γονείς που πιθανό να έχουν στην κατοχή τους τα πιο πάνω προϊόντα όπως αποφύγουν τη χρήση τους και να τα επιστρέψουν στο χώρο από τον οποίον τα έχουν αγοράσει.
 Σημειώνεται ότι δείγματα των εν λόγω προϊόντων βρίσκονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους και οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται.
 
Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν διενεργηθεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, έχουν διανεμηθεί μόνο μικρές ποσότητες, αποκλειστικά από το κατάστημα της εταιρείας με την επωνυμία Baby Premium, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Γεωργίου Α΄4Β, (Ποταμός Γερμασόγειας) Λεμεσός.
 
Το εντεροβακτηρίδιο Σακαζάκι θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα και οι ειδικοί το αποκαλούν «φονικό μικρόβιο» αφού προκαλεί μηνιγγίτιδα στα βρέφη. Μάλιστα είναι το μοναδικό μικρόβιο για το οποίο η Παγκόσμια Οργάνωση Ασφάλειας Τροφίμων απαιτεί τη λήψη 40 δειγμάτων προκειμένου να ανιχνευθεί.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι τροφές εισήχθησαν αεροπορικώς από τη Ρωσία και είναι ισραηλινής κατασκευής και προέλευσης. Επειδή ακριβώς προέρχονταν από χώρα εκτός Ευρώπης, λήφθηκαν δείγματα και στάλησαν στο Κρατικό Χημείο.

 Οι αναλύσεις κατέδειξαν την ύπαρξη του θανατηφόρου μικροβίου και ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες κινητοποιήθηκαν προκειμένου να προλάβουν τη δέσμευση των παιδικών τροφών.
 
Σημειώνεται ότι το κοντέινερ όπου βρίσκονταν τα 120 μολυσμένα τεμάχια περιείχε άλλα έξι προϊόντα για βρέφη, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά και οι αναλύσεις κατέδειξαν ότι και αυτά ήταν μολισμένα.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa