Αποκλεισμένα τα ΚΤΕΛ Κηφισού από απεργούς οδηγούς



Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των οδηγών των υπεραστικών λεωφορείων οι οποίοι από τις 10 το πρωί έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό των δύο εισόδων- εξόδων του σταθμού των ΚΤΕΛ στον Κηφισό.
Ωστόσο από τις 12 το μεσημέρι οι επιβάτες επιβιβάζονται σε λεωφορεία που βρίσκονται σε χώρο στάθμευσης σε μια απόσταση περίπου 150 μέτρων πιο μακριά από τον σταθμό, με τη διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. 

Παράλληλα, τα λεωφορεία που φτάνουν στο σημείο από την επαρχία αποβιβάζουν τους επιβάτες έξω από τον σταθμό.

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, η μπροστινή πύλη του ΚΤΕΛ είναι κλειστή, ενώ μέλη της ομοσπονδίας απέκλεισαν και την πίσω έξοδο του σταθμού. Η κινητοποίηση είναι 24ωρη, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 15.000 επιβάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν εντός της ημέρας.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση μεταξύ απεργών και ιδιοκτητών λεωφορείων ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Χωρίς προβλήματα γίνονται τα δρομολόγια από το σταθμό των ΚΤΕΛ στη Λιοσίων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί επιβάτες έχουν ήδη ακυρώσει τα εισιτήριά τους.

Εντός της ημέρας ή  την Μεγάλη Παρασκευή θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, όπου αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία ΚΤΕΛ, Γιάννης Λάμπρου ήδη έχουν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας. «Ζητήσαμε τη συνδρομή αστυνομίας, αλλά αυτή σφυρίζει αδιάφορα. Μία μέρα τον χρόνο περιμένουμε κι εμείς να δουλέψουμε καλά και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οδηγών, Βασίλης Δημητρόπουλος τόνισε ότι «οι οδηγοί δεν έχουν αντίρρηση να ανοίξουν τον σταθμό και να προχωρήσουν σε διάλογο «με όρους λογικής και όχι με όρους ομηρίας» όπως χαρακτηριστικά είπε. Μέχρι τότε επισήμανε ότι παραμένουν ανένδοτοι και αμετακίνητη από τη θέση τους, κρατώντας το σταθμό κλειστό.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ κατηγορούν τους ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων για συνεχόμενες απολύσεις και μονομερή καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις, αφού το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί που θα εργαστούν κανονικά.
Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa