Ολα τα φώτα σήμερα στο Μπαρτσελόνα - Τσέλσι...



Σαν τελικό… πριν την ώρα του αντιμετωπίζουν τη μεταξύ τους ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League Μπαρτσελόνα και Τσέλσι το βράδυ της Τρίτης στο «Καμπ Νου», έξι βράδια μετά τη νίκη των «μπλε» στο Λονδίνο με 1-0. 


Δίχως υπερβολή, η ρεβάνς αυτή και το αποτέλεσμά της θα αποτελέσουν τη διαχωριστική γραμμή της επιτυχίας από την αποτυχία. Αύριο η ρεβάνς Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν

Ένα Κύπελλο (και.. αν) δεν φτάνει 

Για τους μεν Καταλανούς, ενδεχόμενη απώλεια και του έτερου μεγάλου τίτλου της μέσα σε τρεις μέρες θα είναι κάτι σαν καταστροφή. 



Οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν με 2-1 το Σάββατο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαρκελώνη, είδαν τη διαφορά από τη «βασίλισσα» να εκτοξεύεται στους επτά βαθμούς και ουσιαστικά αποχαιρέτισε το πρωτάθλημα μετά από τρεις συνεχείς κατακτήσεις. Ακόμη κι αν έρθει το Κύπελλο, στον τελικό της 25ης Μαΐου απέναντι στην πολύ δυνατή Μπιλμπάο, σίγουρα ουδείς στις τάξεις της «Μπάρτσα» θα είναι ευχαριστημένος μόνο με αυτό. 


Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που δέχτηκε σκληρή κριτική αφήνοντας στον πάγκο στο clasico τους Πικέ, Φάμπρεγας και Αλέξις, πιθανότατα αυτή τη φορά θα τους παρατάξει στο βασικό σχήμα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους πέραν των γνωστών (Αμπιντάλ, Βίγια). 

Η Τσέλσι επίσης βλέπει ως μονόδρομο την πρόκριση στον τελικό. Μπορεί να έχει ως… αποκούμπι τον τελικό Κυπέλλου με τη Λίβερπουλ στις 5 Μαΐου, ωστόσο αν δεν φτάσει και σε αυτόν του Champions League, δεν θα μετριάσει την απογοήτευση για την αποκαρδιωτική πορεία στην Premier League, όπου μετά και το 0-0 του Σαββάτου με την Άρσεναλ είναι στην έκτη θέση και μακριά από την πρόκριση στο επόμενο Champions League. 



Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Νταβίντ Λουίς, ενώ αντίθετα Ντρογκμπά και Ιβάνοβιτς ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς τους και θα είναι διαθέσιμοι. 

Τι λένε οι αριθμοί 

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 14 φορές στην Ευρώπη και 11 εξ αυτών ήταν για το Champions League. Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις που συναντήθηκαν σε διπλά ματς του Champions League. 

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa