Έκρηξη της παγκόσμιας ανεργίας μέσα στο έτος

Δεν υπάρχει περίπτωση ανάσχεσης του αριθμού των ανέργων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), η οποία προβλέπει ότι η ανεργία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία σε όλο τον κόσμο, τόσο εφέτος όσο και του χρόνου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ILO, Γκάι Ράιντερ, στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο αριθμός των ανέργων ανά τον κόσμο θα αυξηθεί από το σημερινό επίπεδο των 200 εκατ. ατόμων στα 204 εκατ. άτομα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και, ακόμη περισσότερο, στα 209 εκατ. άτομα το 2013.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται στην υπόθεση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ILO. 

Ήδη, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια αγορά απασχόλησης από τις αρχές του έτους, όταν παρουσίασε την ετήσια έκθεσή της για τις προοπτικές του 2012, απαιτώντας μεγαλύτερο συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών, επιβολή ενός ρυθμιστικού πλαισίου για το χρηματοπιστωτικό τομέα και μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας. 

«Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι είναι ότι οι προβλέψεις μας έχουν γίνει περισσότερο απαισιόδοξες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ράιντερ.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa