Κύπελλο: Με Ιμπαγάσα για την πρόκριση ο ΟΣΦΠ


Με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στην αποστολή και ενδεχομένως στην αρχική ενδεκάδα, θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (4/4, σέντρα στις 19.00 -ΟΤΕsport 1) από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (πρώτος ημιτελικός στο «Γ. Καραϊσκάκης» 1-0 υπέρ των Ερυθρολεύκων).

 Ο Αργεντινός μέσος τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν στις 11 Μαρτίου στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη (3-0). Αντίθετα εκτός αποστολής έμεινε ο Τούρκος εξτρέμ Καζίμ - Ρίτσαρντς ο οποίος είχε αγωνισθεί βασικός στην εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ για το πρωτάθλημα (2-0). Στο παιχνίδι εκείνο ο Τούρκος είχε ανοίξει βεντέτα με οπαδούς του ΟΦΗ, γεγονός το οποίο ενδεχομένως επηρέασε την επιλογή του κόουτς Ερνέστο Βαλβέρδε να τον αφήσει εκτός. 

Εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι ΝτιόγοΦετφατζίδηςΦέισα,ΠαπάζογλουΜόνχεΔασκαλάκης τους οποίους επί τους παρόντος ο κ.Βαλβέρδε δεν δείχνει να υπολογίζει. Στη διάθεσή του ο Ισπανός προπονητής θα έχει τους Μέγιερι, Κάρολ, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Μαρκάνο, Αβρ. Παπαδόπουλο, Χολέμπας, Μανιάτη, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Αμπντούν, Φουστέρ, Μιραλάς, Τζιμπούρ αλλά και τους Ποτουρίδη,Διαμαντάκο καθώς στους αγώνες Κυπέλλου είναι υποχρεωτική από την ΕΠΟ η συμμετοχή δύο νεαρών ποδοσφαιριστών στη 18άδα.
Οπως και στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Βαλβέρδε θα δώσει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στον Ρόι Κάρολ, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Τζιμπούρ ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστα την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Ολυμπιακός μετά το υπέρ του 1-0 στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης, είναι φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Ο ΟΦΗ για να ανατρέψει τα δεδομένα θα πρέπει να νικήσει με διαφορά δύο γκολ και η άμυνα του Ολυμπιακού τη φετινή αγωνιστική περίοδο δέχτηκε δύο γκολ μόνο στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο δεύτερος φιναλίστ του Κυπέλλου θα αναδειχθεί στην Τρίπολη από τον αγώνα του τοπικού Αστέρα με τον Ατρόμητο (16.30, ΟΤΕsport 1). Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0 πριν από 15 μέρες στο Περιστέρι. Η νικήτρια της αναμέτρησης εξασφαλίζει μία από τις τρεις ελληνικές θέσεις στο Γιουρόπα Λιγκ στην περίπτωση που αντίπαλός της στον τελικό είναι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.
Η ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει πάντως ακόμη πότε θα διεξαχθεί ο τελικός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν βρεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες που δεν θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαίου. Σε διαφορετική περίπτωση ο τελικός θα προηγηθεί των πλέι οφ και εκτός απρόοπτου θα γίνει την Τετάρτη 25 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa