Σχέδιο αναθεώρησης επιστροφής ΦΠΑ επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών


Σχέδιο αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου επιστροφής ΦΠΑ επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αρμοδίου υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, η διαδικασία να εξορθολογιστεί και να επιταχυνθεί η επιστροφή φόρων.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση της ερώτησης για τον συμψηφισμό απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

«Παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ. Η διαδικασία επιστροφής φόρων σε δικαιούχους, ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν, μετά την αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον προηγουμένως πραγματοποιηθεί ο ενδεδειγμένος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία που καθιστούν μια επιχείρηση δικαιούχο επιστροφής και εφόσον ελεγχθούν και τα δικαιολογητικά ως προς τη νομιμότητα της επιστροφής» αναφέρεται στο έγγραφο. Έλεγχος διενεργείται και για τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο, ώστε αυτές να αποσβεστούν με τη διαδικασία του συμψηφισμού, επισημαίνει ο κ. Σαχινίδης.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa