Δεσμεύθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί


Όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που υπάρχουν στην Ελλάδα, των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος έχουν δεσμευθεί. 
Σύμφωνα με τοn εισαγγελικό πόρισμα – καταπέλτη για την υπόθεση, τραπεζικοί λογαριασμοί δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κυρίως στην Ελβετία.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα από το ΣΔΟΕ και τις τράπεζες για τις αναλήψεις, καταθέσεις και τα ποσά που εμβάζονταν.
Το εισαγγελικό πόρισμα σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 14 ατόμων που φέρονται να δρούσαν ως συνεργάτες του στο πλαίσιο μιας καλοστημένης οργάνωσης, η οποία δρούσε περισσότερα από 10 χρόνια, με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, με διασυνδέσεις στο εξωτερικό, off shore εταιρείες, αγοραπωλησίες ακινήτων, και τη βοήθεια πολλών παρένθετων προσώπων, ήταν καταπέλτης.
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο αριθμεί περισσότερες από 100 σελίδες -αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο- ο πρώην υπουργός Άμυνας φέρεται να νομιμοποίησε μαύρο πολιτικό χρήμα με την αγορά δεκάδων ακινήτων σε ακριβές περιοχές της Αθήνας.
Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού αλλά και κατηγορούμενος Νίκος Ζήγρας, που από το πόρισμα προκύπτει ότι ήταν το "δεξί του χέρι", φέρεται ότι πήρε στα χέρια του για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου από το 1999 έως το 2005 τα ποσά των 11.582.000 δολαρίων, 11.411.000 ευρώ και 2.960.000 ελβετικών φράγκων.
 Μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές μέσω του τραπεζικού συστήματος, τα ιλιγγιώδη αυτά ποσά φέρεται να επενδύθηκαν στην αγορά ακινήτων, με αιχμή του δόρατος το ακίνητο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και για τις ανακαινίσεις τους. 
Στο μακρύ κατάλογο περιλαμβάνονται ακόμη δύο ακίνητα επί της λεωφόρου Κηφισίας 1000 τ.μ. το καθένα, ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, διαμερίσματα επί της οδού Κόμνα Τράκα.
Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι σύμφωνα με το πόρισμα 15 άτομα, τα οποία είναι πρόσωπα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού, δικηγόροι και ένας οδοντίατρος.
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε χθες το βράδυ ο Αστέριος Οικονομίδης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων, για τους οποίους η εισαγγελία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην οποία εμπλέκεται ο συλληφθής πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa