Εικόνες από την έκρηξη στο γραφείο του Σημίτη [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]


Έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Κ.Σημίτη. Κινδύνευσε η βουλευτής της ΝΔ, Δ. Αυγερινοπούλου. «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη στον 5ο όροφο του κτιρίου της οδού Ακαδημίας 35 στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από το σημείο της έκρηξης:


Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Τα γραφεία παραδώθηκαν στις φλόγες και 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν και την πόρτα του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν εγκλωβισμένοι.    


Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το γραφείο της βουλευτή της ΝΔ, Διονυσίας Αυγερινοπούλου,  η οποία φέρεται να εγκλωβίστηκε από τις φλόγες και μετά την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απομακρύνθηκε από το σημείο. Την ώρα της έκρηξης υπήρχαν αρκετά άτομα σε άλλα γραφεία, στους κάτω ορόφους του κτιρίου, τα οποία απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.
Η έκρηξη πιθανώς προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την επίθεση.


Την έρευνα έχουν αναλάβει οι άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Ασφάλειας που βρίσκονται στο σημείο.

Π.Καψής: «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»

«Όσοι επιχειρούν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές δεν θα το πετύχουν. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής για την επίθεση.   

Πηγή: Real.gr

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa