Μόσχα: Πυρκαγιά στον υπό κατασκευή υψηλότερο ουρανοξύστη


Μόσχα, Ρωσία
Με ελικόπτερα κατάφερε η Πυροσβεστική της Μόσχας να σβήσει πυρκαγιά που ξέσπασε στον υπό κατασκευή «Πύργο της Ευρώπης», τον ουρανοξύστη που σχεδιάστηκε για να γίνει ο μεγαλύτερος στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο ουρανοξύστης αναμένεται να γίνει το σύμβολο της πόλης, για την οποία οΝτμίτρι Μεντβέντεφ έχει δηλώσει ότι αναμένει να καταστεί παγκόσμιο οικονομικό κέντρο μέχρι το 2020.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα.

Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, δεν υπήρξαν θύματα, ενώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, δεν υπάρχει κίνδυνος για το κτίσμα.

Οι φλόγες ήταν ορατές το βράδυ σε μεγάλο μέρος της ρωσικής πρωτεύουσας, καθώς ο ουρανοξύστης φτάνει ήδη τα 250 μέτρα. Ο «Πύργος της Ευρώπης» προβλέπεται να έχει ύψος 360 μέτρα.

Ο ουρανοξύστης, ο οποίος θα ονομαστεί Ανατολή, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2013 και μαζί με τον δίδυμο πύργο Δύση θα αποτελέσει το σύμπλεγμα Ομοσπονδία.

Δώδεκα νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη σε αγορά στη Μόσχα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη σε αγορά στο νότιο τμήμα της Μόσχας, αναφέρουν αξιωματούχοι.

Τα θύματα είναι εργαζόμενοι μετανάστες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Στο κτίριο ζούσαν άνθρωποι που εργάζονται ως πωλητές στην αγορά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μερικές ώρες μετά από φωτιά σε υπό κατασκευή ουρανοξύστη στη Μόσχα. Σε αυτή την πυρκαγιά δεν υπήρξαν θύματα.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa