ΤΡΑΓΙΚΟ - Σκότωσε την Πρώην σύντροφο και τη 2χρονη κόρη τους και στην συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε


Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Βρετανία από ένα στυγερό έγκλημα πάθους στο Essex.  Η ζήλια όπλισε το χέρι του 50χρονου David Oakes, ο οποίος σκότωσε την πρώην σύντροφό του και τη 2χρονη κόρη τους. 

Ο Oakes υπέβαλε την Christine Chambers σε τρίωρη ταπείνωση, αναγκάζοντάς τη να γδυθεί και να κόψει τα μαλλιά της αφού της είχε πει: «Αν δεν μπορώ να σε έχω εγώ, δεν μπορεί κανείς».

Αφού σκότωσε την 38χρονη και το κοριτσάκι, ο άνδρας έστρεψε το όπλο και στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο αλλά επέζησε. Η πρώτη κόρη της Chambers, ηλικίας 10 ετών, βρισκόταν επίσης στο σπίτι της στο Essex κι έτρεξε να ζητήσει βοήθεια βγαίνοντας από ένα παράθυρο. 

Τυφλωμένος από τη ζήλια, θυμωμένος για το τέλος της σχέσης του με την Christine Chambers και για το γεγονός πως θα είχε μόνο περιορισμένη επαφή με τη μικρή Shania τις σκότωσε και επιχείρησε να αυτοκτονήσει, είπε ο εισαγγελέας.

Η Chambers βρισκόταν στο σπίτι της κι έβλεπε τηλεόραση με τις κόρες της τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουνίου όταν έφτασε εκεί ο Oakes κουβαλώντας όπλο, ένα τσεκούρι, ένα μπιτόνι με πετρέλαιο και ψαλίδι. 
Μπήκε στο σπίτι με ένα κλειδί που είχε κρατήσει από τότε που είχε σχέση με την Christine, τη χτύπησε και την ανάγκασε να γδυθεί και να κόψει η ίδια τα μαλλιά της. 
Η μεγαλύτερη κόρη της Chambers προσπάθησε να καλέσει βοήθεια από το κινητό της αλλά ο Oakes το πέταξε στον τοίχο και το έσπασε, όπως και της μητέρας της. Σύμφωνα με τη 10χρονη, ανάγκασε τη μητέρα της να τον φιλήσει και να του πει πως τον αγαπάει. 

Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί και η αστυνομία βρήκε, μόλις έφτασε στο σπίτι, τη 2χρονη Shania με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και τη μητέρα της με τρεις σφαίρες. Ήταν και οι δύο νεκρές.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί το 2005 και είχε τέσσερα παιδιά. Μετά το χωρισμό τους τον Απρίλιο πέρσι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για την κηδεμονία της Shania και η υπόθεση θα εκδικαζόταν τον Ιούνιο. 

Η Chambers προέτρεπε τη μεγαλύτερη κόρη της να φύγει από το σπίτι κι εκείνη τα κατάφερε βγαίνοντας από παράθυρο του πρώτου ορόφου και πηδώντας στην οροφή της κουζίνας. Στη συνέχεια έτρεξε στο σπίτι του μπαμπά της, σε απόσταση 500 μέτρων. 

Όταν έφτασε η αστυνομία στο σπίτι ήταν πολύ αργά και για τη μαμά και για την κόρη… 
Η μικρή Shania βρέθηκε στο πάτωμα του σαλονιού και η μαμά της στο υπνοδωμάτιο. Είχε δεχθεί σφαίρες από κοντινή απόσταση και είχε σοβαρά τραύματα στο μηρό, στο γόνατο και σε όλη τη δεξιά πλευρά της. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση έπεσαν επτά σφαίρες, τρεις κατά της Chambers, μία κατά της κόρης της και μία που έριξε ο Oakes στον εαυτό του. Ένας κάλυκας βρέθηκε σφηνωμένος στο ταβάνι κι ο τελευταίος στο παιδικό δωμάτιο. 

Η αστυνομία βρήκε τον Oakes πεσμένο σε ένα κρεβάτι και σχεδόν αναίσθητο και μάλιστα συνομίλησαν μαζί του πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Λόγω της κατάστασής του οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να του μιλήσουν για δύο εβδομάδες.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa