Σύλληψη πέντε αλλοδαπών γιατί εξέδιδαν 19χρονη Ρουμάνα


Πέντε αλλοδαποί, τρεις άντρες και δυο γυναίκες κρατούνταν έγκλειστη μια 19χρονη Ρουμάνα, την οποία προωθούσαν στην πορνεία, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος από τον Οκτώβριο του 2011.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία της 19χρονης, την οποία υπέβαλε αρχικά στο Προξενείο της χώρας της και στη συνέχεια στην αστυνομία.

Οι δράστες, δυο άντρες Ρουμάνοι και ένας Αλβανός καθώς και οι δυο γυναίκες επίσης Ρουμάνες, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ευάλωτη θέση της 19χρονης και υποσχόμενοι σ΄ αυτήν την εξεύρεση εργασίας, την έπεισαν να έρθει στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, αφού την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα στην πόλη της Αθήνας, από τα μέσα Οκτωβρίου του έτους 2011 έως τα μέσα του μηνός Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, με απειλές την προωθούσαν στην πορνεία, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2011 μετεγκατέστησαν την 19χρονη σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου με απειλές συνέχισαν την επ’ αμοιβή έκδοσή της, αποκομίζοντας οι ίδιοι το οικονομικό όφελος.

Η 19χρονη την 17-01-2012 κατάφερε να «αποδράσει» από το διαμέρισμα στο οποίο κρατούνταν έγκλειστη και να απευθυνθεί αρχικά στο Προξενείο της χώρας της και στη συνέχεια στην προαναφερόμενη Υπηρεσία.

Στην 19χρονη γνωστοποιήθηκαν οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας σε θύματα εγκληματικών ενεργειών διατάξεις και φιλοξενήθηκε σε ειδική μονάδα αρωγής.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή:Voria

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa