15 λεπτά την ημέρα αρκούν να σου δώσουν… τρία χρόνια ζωής παραπάνω


Ξέρουμε όλοι, ότι η γυμναστική κάνει πολύ καλό στο σώμα μας αλλά και κυρίως στην υγεία μας. Όμως μην νομίζετε ότι χρειάζεται κόπος, δηλαδή πολλές ώρες γυμναστικής την ημέρα. Σύμφωνα με ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Ταϊβάν, χρειάζονται μόνο 15 λεπτά την ημέρα. Και αυτά είναι αρκετά για να ζήσουμε… 3 χρόνια παραπάνω.

Το γρήγορο βάδισμα μπορεί να ωφελήσει τον καθένα σημαντικά, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέρους, υγιείς και αρρώστους. «Είναι μια συμβουλή που ταιριάζει στους πάντες», δήλωσε ένας από τους ερευνητές.

Η καθημερινή φυσική άσκηση συνδέεται με μείωση του κινδύνου για καρκίνο, καρδιά και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας. «Αργά ή γρήγορα όλοι θα πεθάνουν. Όμως, συγκριτικά με την ομάδα των σωματικά αδρανών, όσοι ασκούνται έστω και λίγο, μειώνουν κατά 10% τη θνησιμότητα από καρκίνο», όπως είπε ο ερευνητής, ο οποίος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά διεθνώς μια επιστημονική έρευνα κατάφερε αξιόπιστα να φθάσει στο συμπέρασμα ότι 15 λεπτά άσκησης (ούτε καν μισή ώρα) είναι όντως πολύ σημαντικά για την υγεία. 


Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa