Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και 14 τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες που σημειώθηκαν απόψε...


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 14 τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες που σημειώθηκαν απόψε, με διαφορά λίγων λεπτών, σε ένα εστιατόριο της Μομπάσα και στη γειτονική πόλη Μτουάπα, στα παράλια της Κένυας.
Στη Μτουάπα άγνωστοι έριξαν μια χειροβομβίδα εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δώδεκα άτομα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Αγκρέι Αντόλι. Ένας άλλος αστυνομικός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι ο ένας από τους τραυματίες υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Μια δεύτερη χειροβομβίδα εκτοξεύτηκε λίγη ώρα αργότερα σε ένα εστιατόριο της πόλης Μομπάσα, τραυματίζοντας τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.
Μετά την εισβολή του κενυατικού στρατού στη Σομαλία, το 2011, έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις στις πόλεις στα ανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία. Οι περισσότερες στόχευαν περιπολικά ή μπαρ.
Οι σημερινές επιθέσεις είναι οι πρώτες που σημειώνονται στα τουριστικά παράλια της χώρας.
Στις 10 Μαρτίου από μια επίθεση με χειροβομβίδα στο Ναϊρόμπι έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa