10 τύποι που αψήφησαν το θάνατο

Θαρραλέοι ή τρελοί, αυτοί οι άντρες και γυναίκες έχουν αψηφήσει το θάνατο στην αναζήτηση τους για την δόξα. 


Οι άνθρωποι έχουν ανέκαθεν πασχίσει να σπρώξουν τους εαυτούς τους στα σωματικά τους όρια στην αναζήτησή τους για μία μεγαλύτερη δόση αδρεναλίνης.






μεγαλύτερη δόση αδρεναλίνης.

Το ξέρουμε όλοι το συναίσθημα - από κάνοντας πολύ γρήγορα έλκυθρο ως παιδί μέχρι κάνοντας καριέρες σε πίστες αγώνων οδηγώντας τρελά γρήγορα σπορ αυτοκίνητα.
Κάποιοι τύποι, ωστόσο, το παίρνουν λίγο πιο σοβαρά, και είτε τους θεωρείτε παλαβούς ή απίστευτους, αιχμαλωτίζουν τις καρδιές και την φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Αλέν Ρομπέρ

Αλέν Ρομπέρ (Image © PA)
Γνωστός και ως η Ανθρώπινη Αράχνη ή ο Γάλλος Spiderman, ο Αλέν Ρομπέρ έχει αναρριχηθεί στα μεγαλύτερα κτίρια του κόσμου. Όχι καμία σοβαρή πρόκληση φαινομενικά, μέχρι ωστόσο να συνειδητοποιήσεις πως το κάνει χωρίς σχοινιά.

Υποστηρίζει πως ξεκίνησε την ελεύθερη αναρρίχηση στα 12, όταν ξέχασε τα κλειδιά του και έπρεπε να μπει στο σπίτι του. Από τότε έχει ανέβει σε πάνω από 100 διαφορετικές κατασκευτές και κτίρια στον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας τον Πύργο του Άιφελ και το Seas Tower.

Για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερα τα πράγματα, τα κάνει όλα παράνομα, αφού συλλαμβάνεται μετά από σχεδόν κάθε αναρρίχησή του. Και να να προσθέσουμε κάτι σ' αυτό, έχει πέσει λίγες φορές, από ύψος 15 μέτρων. Άουτς...

Χάρι Χουντίνι

Χάρι Χουντίνι (Image © PA)
Πιο γνωστός ως μάγος, ο Χουντίνι θα εφηύρε τα περισσότερα από τα stunts που βλέπουμε σήμερα σε προγράμματα όπως το Fear Factor και σε ένα σωρό show μαγείας, συμπεριλαμβάνοντας το διαβόητο τρικ όπου έμπαινε με χειροπέδες στα χέρια σ' ένα κλειδωμένο κουτί που το έβαζαν μετά κάτω από το νερό.

Ξεκίνησε ως ένας μάγος άσημος μάγος, όμως σύντομα αναδείχθηκε στο Coney Island της Νέας Υόρκης, όπου έγινε διάσημος για τις τολμηρές αποδράσεις του -συμπεριλαμβανομένου και μία όπου ήταν θαμένος περίπου δύο μέτρα κάτω από τη γη και μόλις που κατάφερε να βγει ζωντανός.

Παρουσίασε το πιο διάσημο νούμερό του, το Chinese Water Torture Cell, το 1912. Κατά την διάρκεια του ήταν κρεμασμένος ανάποδα σε ένα γυάλινο/μεταλικό θάλαμο γεμάτο με νερό. Τότε έπρεπε να κρατήσει την ανάσα του για πάνω από τρία λεπτά ενώ προσπαθούσε να αποδράσει. Αυτό το νούμερο συνέχισε να το παρουσιάζει για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Φιλίπ Πετίτ

Φιλίπ Πετίτ (Image © PA)
Το αντικείμενο της ταινίας Man on Wire, ο Πετίτ, ισορροπούσε επάνω σε σύρμα.

Ξεκίνησε στο τσίρκο αλλά βαρέθηκε πολύ γρήγορα τα συμβατικά κόλπα του τεντωμένου σχοινιού. Το να τα μάθει τέλεια ήταν εύκολο γι' αυτόν, έτσι έψαξε για μία μεγαλύτερη πρόκληση. Ενώ καθόταν στην καρέκλα του οδοντίατρου είδε πληροφορίες για δύο κτίρια που κατασκευάζονταν - το Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Σχεδίασε μήνες σχεδιάζοντας την βόλτα του ανάμεσα στα δύο τεράστιες κατασκευές -μπαίνοντας σ' αυτά μεταμφιεσμένος ως εργάτης και παρατηρώντας τα ρούχα που φορούσαν, τα εργαλεία που κρατούσαν και τις ώρες που δούλευαν, υπολόγισε όλα όσα χρειαζόταν και μετά περπάτησε το σύρμα που είχε αιωρήσει κατά μήκος του κενού - υπολογίζοντας φυσικά τους πολύ δυνατούς ανέμους και τον κλυδωνισμό των κτιρίων.

Περπάτησε μπρος και πίσω για περίπου 45 λεπτά πριν παραδωθεί στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Η τιμωρία του; Να κάνει ένα show περπατώνας στο σύρμα για τα παιδιά της περιοχής.

Έβελ Κνίβελ

Έβελ Κνίβελ (Image © PA)
Το όνομά του είναι συνώνυμο με το παράτολμο, και κανείς δεν είναι πιο γνωστός για τις τρελές τακτικές του Έβελ.

Η καριέρα του τον βρήκε να πηδάει πάνω από φίδια και λιοντάρια μέχρι σειρές αυτοκινήτων, φορτηγά και τα συντριβάνια του Caesar's Palace με την «πιστή» του Harley-Davidson.

To πιο περίφημο άλμα του ήταν η προσπάθειά του να περάσει το Snake River Canyon χρησιμοποιώντας μία πυραυλοκίνητη μοτοσυκλέτα (όπως όλοι μας...). Παρουσίασε προβλήματα όταν το αλεξίπτωτο άνοιξε νωρίς και ο Έβελ προσγειώθηκε λίγα μέτρα μακριά από το νερό όπου θα μπορούσε να είχε πνιγεί.

Ο φάκελος του Κνίβελ είναι ένας χαμός από ατυχήματα και σπασμένα κόκκαλα - ο άνθρωπος δεν έδειξε ποτέ κανένα σημάδι φόβου ή σημάδια να τα παρατήσει, και συνέχισε να πηδάει από καιρό σε καιρό.

Σε μία συνέντευξή του στο Sports Illustrated το 1968, ο Κνίβελ θα πει «Δε με νοιάζει εάν λένε "Κοίτα, μικρέ, θα οδηγήσεις αυτό το πράγμα πέρα από την άκρη του Canyon και θα πεθάνεις" , εγώ θα το κάνω. Θέλω να είμαι ο πρώτος. Εάν με αφήσουν να πάω στο φεγγάρι, θα σερνόμουν μέχρι το Cape Kennedy και μόνο για να το κάνω. Θα ήθελα να πάω στο φεγγάρι και δεν θέλω να είμαι ο δεύτερος άντρας που θα πάει εκεί».

Σαρλ Μπλοντέν

Σαρλ Μπλοντέν (Image © PA)
Ο Γάλλος που έζησε τον 19ο αιώνα, πιο γνωστός ο "Μεγάλος Μπλοντέν" (εάν πρόκειται να σε αποκαλούν κάτι, το «Μεγάλος» δεν είναι κακό) ήταν ακροβάτης και περπατούσε σε τεντωμένο σχοινί, κερδίζοντας τη φήμη του στην Αμερική και την Ευρώπη για τα κατορθώματά του επάνω στο σχοινί.

Η καριέρα του ξεκίνησε νωρίς - στα έξι του έκανε εμφανίσεις ως "Το Μικρό Θαύμα". Αφού γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα νεαρά του χρόνια και έγινε ένας από τους πιο διάσημους performers στην Ευρώπη, έγινε διαβόητος στην Αμερική στα 1850 όταν έγινε το πρώτο άτομο που διέσχισε τους Καταρράκτες του Νιαγάρα επάνω στο σχοινί.

Έχοντας κατάφερει να περπατήσει τα 335 μέτρα με άνεση, ξεκίνησε να κάνει παραλλαγές, δένοντας τα μάτια του, κουβαλώντας έναν άντρα στην πλάτη του και τσουλώντας ένα καροτσάκι. Για να ξεπεράσει όλα αυτά, μία φορά κάθισε στη μέση του σχοινιού, όπου μαγείρεψε και έφαγε μία ομελέτα.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Φιλίπ Πετίτ να αναπαριστά το κατόρθωμα του το 1985.

Έντι Κιντ

Έντι Κιντ (Image © PA)
O Έντι Κιντ ήταν stuntman για τον Πιρς Μπρόσναν σε αρκετές ταινίες στην σειρά ταινιών Bond στη δεκαετία του '90.

Είναι διάσημος επειδή μετράει πάνω από 3.000 επικίνδυνα άλματα με την μοτοσυκλέτα - το 1979 πήδηξε 36 μέτρα πάνω από μία σιδηροδρομική εκσκαφή ως ο σωσίας του Χάρισον Φορντ στο φιλμ Hanover Street. Πήδηξε πάνω από το Σινικό Τοίχος και πάνω από ένα κενό 25 μέτρων σε μία επίστυλη γέφυρα που βρίσκονταν 15 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Κατά την διάρκεια ενός stunt το 1996 στο show μοτοσυκλετών Bulldog Bash ο Έντι χτύπησε κατά την προσγείωση και με αποτέλεσμα να φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στη λεκάνη. Έπεσε σε κώμα, που οι γιατροί υπολόγιζαν θα διαρκούσε 10 χρόνια. Ξύπνησε μετά από έξι εβδομάδες. Αν και είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι για πολλά χρόνια, έχοντας περιορισμένη ικανότητα ομιλίας, υποσχέθηκε πως θα επέστρεφε στον κόσμο των stunts, κάτι που συνέβη με το comeback του το 2007.

Άνι Έντσον Τέιλορ

Άνι Έντσον Τέιλορ (PA)
Ο κόσμος των παράτολμων ίσως να μοιάζει ένας κόσμος για άντρα, ωστόσο η Άνι Έντσον Τέιλορ σίγουρα δικαιούται τη θέση της σ' αυτή τη λίστα.

Το 1901 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έπεσε από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σ' ένα ξύλινο βαρέλι, στο οποίο ενώ είχε μπει και το καπάκι είχε καρφωθεί, οι φίλοι της το γέμισαν με συμπιεσμένο αέρα 30psi με μία τρόμπα ποδηλάτου. To βαρέλι ήταν γεμάτο με βάτες και αφού το δοκίμασαν με επιτυχία με μία γάτα (κακοποίηση ζώων; Ποτέ) πήγε στην περιοχή Horseshoe Falls του Νιαγάρα και επέζησε από τη βουτιά 50 μέτρων, φέροντας μόνο ένα μικρό κόψιμο στο κεφάλι της.

Δέχθηκε να αναλάβει το stunt για να συγκεντρώσει χρήματα μιας και είχε οικονομικές δυσκολίες -ωστόσο δεν κέρδισε την περιουσία ή τη φήμη που έλπιζε, και έχοντας κάνει λίγα χρήματα από ομιλίες που έδινε, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της με πενταροδεκάρες που κέρδιζε ποζάροντας για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Τζεμπ Κόρλις

Τζεμπ Κόρλις (Image © PA)
Ο Κόρλις είναι διαβόητος για τα άλματά του που αψηφούσαν τον θάνατο, για τις βουτιές του και τις πτήσεις του με κουστούμια σαν φτερά, για το άλμα του από το Πύργο του Άιφερλ στο Παρίσι, από το Space Needle στο Σιάτλ και τους Δίδυμους Πύργους Petronas στην Μαλαισία.

Oικοδεσπότης του τηλεοπτικού show, o Κόρλις έχασε την δουλειά του αφού συνελήφθη όταν προσπάθησε να πηδήξει από το «πανόραμα» του Empire State Building. Μπαίνοντας κρυφά στο χώρο φορώντας ένα χοντρό κουστούμι και μάσκα, ο παράτολμος Κόρλις συνελήφθη όταν προσπάθησε να αναρριχηθεί πάνω από το προστατευτικό φράχτη, ενώ αργότερα υποστήριξε πως το πιο επικίνδυνα πράγμα που συνέβη ήταν όταν το προσωπικό ασφαλείας προσπάθησε να τον τραβήξει κάτω.

Διώχθηκε ποινικά γι' αυτή του την προσπάθεια και καταδικάστηκε αν και ένας δικαστής αργότερα ανέτρεψε την ποινή του λέγοντας πως δεν προκάλεσε κανένα κίνδυνο ούτε στον εαυτό του, ούτε στους περαστικούς. Ωστόσο η απόφαση του δικαστή αργότερα, ανατράπηκε και εκείνη με τη σειρά της.

Λάρι Γουόλτερς

Λάρι Γουόλτερς (Images © PA)
Μόνο στην Αμερική θα μπορούσε να συμβεί η ιστορία του ιδιοφυή οδηγό φορτηγού Λάρι, που έχτισε το δικό ιπτάμενο μηχάνημα το 1982 στο Σαν Πέντρο της Καλιφόρνια.

Το Inspiration I ήταν ένα απίστευτο τεχνολογικά αεροπλάνο για το οποίο απαιτήθηκε τεράστιος σχεδιασμός και ένας στρατός για να φτιαχτεί. Μετέφερε 45 μπαλόνια καιρού. Τα έδεσε σε ένα κάθισμα μηχανής κουρέματος γκαζόν. Και πέταξε με αυτό. Ο Λάρι απογειώθηκε και έφτασε τα 15.000 πόδια, σημείο όπου διαπίστωσε πως τα μαθηματικά του, του είχαν ξεφύγει λίγο.

Πως μπορεί κανείς να κοντρολάρει την πλοήγηση μίας κατασκευής όπως αυτής; Με ένα πιστόλι φυσικά, για την ακρίβεια πιστόλι με σκάγια, πυροβολούσε τα μπαλόνια για μία αργή και σταθερή κάθοδο στη Γη.

Πέταξε για πάνω από 45 λεπτά πριν σκάσει πολλά μπαλόνια. Στην επιστροφή του ξήλωσε πολλές καλώδια ρεύματος προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Η πτήση του τον ανάγκασε να περάσει από αεροδικείο και συνελήφθη όταν προσγειώθηκε.

Όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε, ο Λάρι απάντησε απλά "ένας άντρας δεν μπορεί να κάθεται". Θρύλος.

Ρόμπι Κνίβελ

Ρόμπι Κνίβελ (Image © PA)
Ο Ρόμπι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, είναι ο γιος του μεγάλου Έβελ.

Ξεκίνησε μικρός -πηδώντας με το παιδικό του ποδήλατο σε ηλικία τεσσάρων ετών πριν περάσει στη μοτοσυκλέτα στα επτά του. Ξεκίνησε να περιοδεύει σε ηλικία 12 ετών και έχει συμπληρώσει από τότε πάνω από 250 άλματα με μοτοσυκλέτα ενώ έχει σπάσει πάνω από 20 παγκόσμια ρεκόρ.

Σε ανάλογο ύφος με το πατέρα του, έγινε διάσημος πηδώντας πάνω από το Grand Canyon, από αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και θωρακισμένα Humvees.

Όπως και ο Έβελ, ο Ρόμπι χρησιμοποίησε μία Honda CR500 για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς όλα τα άλματα του πατέρα του, εκτός από δύο - αυτό πάνω από το Snake Canyon και το ρεκόρ των περισσότερων λεωφορείων που έθεσε ο Εβέλ το 1974.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa