Στο -1 η Μπάρτσα......[ΒΙΝΤΕΟ]


Ο Μέσι έφτασε τα 61 γκολ στη σεζόν, ο Αλέξις έβαλε δύο, η Μπαρτσελόνα έκανε καρέ (4-0) με την Χετάφε και βρέθηκε στο -1 από τη Ρεάλ που παίζει clasico στην Ατλέτικο.


Πριν από ενάμιση μήνα οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου από τη Μπαρτσελόνα, ήταν όσες και το να αποικήσουν τα Νεφελίμ στη Γη. Με βάση όμως τα όσα ευφάνταστα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Πριμέρα Ντιβισιόν, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως ίσως και να έχει δίκιο αυτός ο Λιακόπουλος που υποστηρίζει πως τούτο έχει ήδη συμβεί.

Τι άλλο να σκεφτούμε δηλαδή βλέποντας ξαφνικά τους Καταλανούς στο -1 από την κορυφή. Εκεί βρέθηκαν με το καρέ (4-0) επί της Χετάφε στο «Καμπ Νόου» και πλέον περιμένουν το βράδυ της Τετάρτης για να στηθούν στις οθόνες τους με αγωνία, παρακολουθώντας το μαδριλένικο clasico Ατλέτικο-Ρεάλ.

Επιδιώκοντας να καθαρίσει από νωρίς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε μία περίεργη και σούπερ επιθετική σύνθεση σε διάταξη 3-4-3, όπου καθαρόαιμος αμυντικός ήταν μόνο ο Πουγιόλ και στην 11άδα υπήρχαν τέσσερις επιθετικοί (Κουένκα, Αλέξις, Μέσι, Πέδρο). Τελικά του βγήκε σε καλό, καθώς η ομάδα του απέδωσε αυτό που εκείνος ήθελε: σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο. Οχι βέβαια πως με άλλη διάταξη θα είχε πρόβλημα στο να το πράξει.

Το πάρτι κόντρα στους Μαδριλένους ξεκίνησε νωρίς. Στο 13' ο Μέσι έστρωσε τη μπάλα με το στήθος στον Αλέξις Σάντσες και εκείνος πλάσαρε τέλεια από το ύψος της περιοχής. Ενα λεπτό πριν το ημίχρονο ήταν η σειρά του δημιουργού. Ο Μέσι έπαιξε το 1-2 με τον Ινιέστα και με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0. Ενδιάμεσα (17') ο Τσάβι είχε περάσει το τόπι πάνω από τον τερματοφύλακα Μογιά, με τον Κάτα Ντίας να την διώχνει πάνω στη γραμμή (ο Τσαβι διαμαρτυρήθηκε για γκολ).


Με αυτό το γκολ ο Αργεντινός παικταράς έφτασε τις επτά σερί αγωνιστικές σκοράροντας (10 με τη Μπαρτσα έχει ο Ρονάλντο από το 1996-'97), τα 61 γκολ συνολικά στη σεζόν (τα 39 εντός έδρας, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά με παίκτης της Μπάρτσα) και τα 39 στο πρωτάθλημα.

Η επανάληψη κύλησε ακριβώς στο ίδιο μοτίβο, με την Χετάφε να μην κάνει ούτε μία καλή φάση σε όλο το ματς. Στο 72' ο Αλέξις Σάντσες έκανε το 3-0 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κουένκα και τρία λεπτά αργότερα ο Πέδρο με το ίδιο τρόπο (από σέντρα του Μέσι) ολοκλήρωσε τα πανηγύρια για τους γηπεδούχους που πλέον ορέγονται τον τίτλο για τα καλά. Και ας έλεγε πριν το ματς ο προπονητής τους πως η Ρεάλ δεν έχει χάσει ποτέ πρωτάθλημα στο οποίο είχε διαφορά +10 βαθμούς. Και μιας και μιλάμε για τον Γκουαρδιόλα, αυτός έφτασε τις 175 νίκες σε 240 αγώνες ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Οχι και άσχημα δηλαδή...

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Μασεράνο (83' Μουνιέσα), Πουγιόλ, Αντριάνο (75' Μοντόγια), Μπουσκέτς, Κουένκα, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (78' Τέγιο), Μέσι, Αλέξις Σάντσες

Barcelona 4 - 0 Getafe από Anatolly7

Barcelona 1-0 Getafe tvgoals.net από tvgoals1
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa