Σε βασανιστήρια υποβλήθηκε πληροφοριοδότης του Wikileaks


 Σε βασανιστήρια υποβλήθηκε πληροφοριοδότης του Wikileaks
 
Κρατήθηκε στην απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα
Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Χουάν Ερνέστο Μέντεζ, ανέφερε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ο αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που πιθανολογείται ότι είναι ο πληροφοριοδότης του ιστότοπου Wikileaks, «υπέστη σκληρή μεταχείριση όταν βρισκόταν στην απομόνωση κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις ΗΠΑ».
«Πιστεύω ότι ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ υπέστη μία σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση λόγω της υπερβολικής και παρατεταμένης απομόνωσης στην οποία τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών που πέρασε στη φυλακή του Κουάντικο» δήλωσε από τη Γενεύη ο Μέντεζ.
Σύμφωνα με τον κ. Μέντεζ, η «σκληρή μεταχείριση» που υπέστη ο Μάνινγκ σταμάτησε τον Απρίλιο του 2011, όταν μεταφέρθηκε από τη φυλακή του Κουάντινο σε αυτή του Φορτ Λίβενγουορθ στο Κάνσας.
«Ευτυχώς, η απομόνωση έληξε μετά τη μεταφορά του, αλλά η εξήγηση που μου δόθηκε για τους προηγούμενους οκτώ μήνες δε μου φάνηκε πειστική» πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο περιθώριο της συνόδου του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa