Οι πολλοί φίλοι στο facebook δείχνουν ναρκισσισμό

Όσοι έχουν την τάση να δημοσιεύουν πολλέςπληροφορίες και φωτογραφίες τους στο facebook, να κάνουν tag τον εαυτό τους σε αυτές και να ανανεώνουν πολλές φορές την ημέρα το προφίλ και το status τους, εμφανίζουν, σύμφωνα με νέα έρευνα, χαρακτηριστικά ναρκισσισμού.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέτασαν τις καθημερινές συνήθειες τριακοσίων ανθρώπων στο facebook, ζητώντας τους να συμπληρώσουν παράλληλα ερωτηματολόγια.

Οι άνθρωποι που είχαν περισσότερους "πόντους", είχαν και περισσότερους φίλους στο Facebook, έβαζαν το όνομά τους πιο συχνά σε φωτογραφίες και ενημέρωναν πιο συχνά την προσωπική τους σελίδα. 

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικόPersonality and Individual Differences συμπέρανε κατ' επέκταση,  ότι οι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη, να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, πολύ συχνά στρέφονται στο facebook.
"Το facebook τους ικανοποιεί τις τάσεις στον ναρκισσισμό και τους δίνει την ευκαιρία, να τραβήξουν τηνπροσοχή των υπολοίπων", είπε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.



Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa