Σήμερα στην ΕΡΤ:Οι συντελεστές των τραγουδιών μας για την Eurovision!


Σε λίγες ώρες θα δοθούν στη δημοσιότητα τα video clips των τραγουδιών που διεκδικούν το εισιτήριο για την φετινή Eurovision! 

Τα βίντεο των τεσσάρων τραγουδιών θα αποκαλυφθούν σε πάρτι που διοργανώνει στις 19:00, σε γνωστό στέκι του Θησείου, το fan club της Eurovision, όπου και θα παραβρεθούν οι τέσσερις καλλιτέχνες.

Ό ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, στις 21:00, σε εκδήλωση που θα γίνει σε εμπορικό κέντρο στην λεωφόρο Κηφισού και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.
Οι συντελεστές των τραγουδιών

Ελευθερία Ελευθερίου, «Aphrodisiac»

Μουσική - στίχοι: Dimitri Stassos, Mikaela Stenstrom και Dajana Loof

Η Ελευθερία γεννήθηκε το 1989 στο Παραλίμνι της Κύπρου. Σε ηλικία 15 ετών κάνει μαθήματα φωνητικής κι από τα 16 της κιόλας είναι σολίστας της λαϊκής ορχήστρας ΡΟΚ στην Κύπρο. Όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει Music and Performance στο Λονδίνο, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστή από την συμμετοχή της στο «X Factor 2».

Ήδη, έχει εμφανιστεί σε νυχτερινά κέντρα δίπλα στους Σάκη Ρουβά και Νίκο Βέρτη, ενώ επιχείρησε να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision του 2010, όμως, αποκλείστηκε επειδή διέρρευσε το τραγούδι της. 
Δώρα, «Baby I’ m Yours»
Μουσική: Ηλίας Πανταζόπουλος, Franc, στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης

Γεννημένη το 1992 στην Αθήνα, η Δώρα βρέθηκε σε ηλικία τριών ετών μεταξύ των παιδιών που τραγουδούσαν στα σόου της Ρούλας Κορομηλά. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και τώρα σπουδάζει στο Πολιτικό της Νομικής.

Στο ενεργητικό της έχει συνεργασίες με ονόματα όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Νίκος Ιγνατιάδης και ο Μίμης Πλέσσας, ενώ το 2006 και το 2007 πήρε μέρος στον ελληνικό τελικό για την Eurovision Junior. Spicy «λεπτομέρεια»; Έχει απαθανατιστεί στα περιοδικά σε τρυφερά ενσταντανέ με τον αδερφό της Ελένης Μενεγάκη!
Cassiopeia, «Killer Bee»

Μουσική: Χρήστος Δάντης, στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας

Τρία κορίτσια απαρτίζουν το group των Cassiopeia: ηΈλενα, η Μαρία και η Naya.

Η Έλενα, η leading singer των Cassiopeia, γεννήθηκε το 1990 στην Κύπρο. Έχει κάνει μουσικές σπουδές και έχει κερδίσει τηνπρώτη θέση σε διάφορα talent shows στην Κύπρο.

Η Μαρία, γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, έχει σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χορό συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά σχήματα, διαφημίσεις και τηλεοπτικά σόου.

Η Naya, επίσης κυπριακής καταγωγής, έχει κάνει μπαλέτο, hip-hop, jazz, latin και μοντέρνους χορούς, ενώ μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, άρχισε να χορεύει επαγγελματικά σε καλλιτεχνικά σχήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. 
 Velvet Fire, «No Parking»

Μουσική - στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας

Οι 23χρονοι George Alex και May Sokolai είναι τα μέλη του νεανικού συγκροτήματος, που προέκυψε… κατά τύχη, όταν βρέθηκαν πριν τέσσερα χρόνια να τραγουδάνε live μαζί στην ίδια σκηνή. Πριν μερικούς μήνες έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, με το single «Απίστευτα Πολύ» σε μουσική Λεωνίδα Χατζάρα και στίχους Θάνου Παπανικολάου.

Ο George γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα και κάνοντας μαθήματα φωνητικής. Μετά το σχολείο, ξεκίνησε τις σπουδές του στη γεωπονία.

Η May, γεννημένη την ίδια χρονιά στη Βαγδάτη, μεγάλωσε στην Αθήνα και κουβαλάει ένα κράμα πολιτισμών. Από μικρή κι εκείνη ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα, φωνητική και θεωρία της μουσικής, ενώ μετά το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa