Με μήνυση απειλεί την Γαλλία ο πατέρας του εκτελεστή της Τουλούζης


Η οικογένεια Μεράχ συνεχίζει να προκαλεί και μετά το μακελειό, αφού ο πατέρας του εκτελεστή της Τουλούζης που στέρησε την ζωή σε 7 ανθρώπους (μεταξύ των οποίων 3 παιδιά), απειλεί το γαλλικό κράτος με μήνυση και οι πολιτικοί εξανίστανται για τις αναλύσεις που «δείχνουν» ως υπεύθυνη την κοινωνία για τους φόνους.
Έξω φρενών έγινε ο γάλλος υπουργός εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, όταν έλαβε γνώση της πρόθεσης του πατέρα του Μεράχ- ο οποίος μετά από πολύωρη πολιορκία και ένοπλη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις έπεσε νεκρός την περασμένη Πέμπτη- να προχωρήσει σε μήνυση κατά της Γαλλίας.
Ο Ζιπέ συμβούλεψε τον πατέρα του δολοφόνου «να το βουλώσει» και να αποκάλεσε «τέρας τον Μοχάμεντ Μεράχ.
Ο Ανρί Γκενό, σύμβουλος του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί δήλωσε:
«Είναι δικαίωμά του (να κάνει μήνυση) αλλά δεν μου βγαίνει παρά μόνο μια λέξη: απρέπεια», ενώ ξέσπασε ταυτόχρονα κατά των αναλύσεων που θέλουν την γαλλική κοινωνία να ευθύνεται για τις φονικές επιθέσεις του Μεράχ.
«Το να ψάχνει κανείς να εξηγήσει μια τέτοια πράξη με κοινωνική ευθύνη για μένα είναι η απόλυτη απρέπεια. Αυτός ο τύπος είναι ένα τέρας που σκότωσε εν ψυχρώ. Η κοινωνία δεν εμπλέκεται καθόλου. Αυτή είναι η ιδεολογία μιας ορισμένης αριστεράς. Ο εγκληματίας δεν είναι ποτέ υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν είναι ποτέ υπεύθυνος για τίποτα. Είναι όλοι οι άλλοι υπεύθυνοι…Ένα τέρας δεν είναι το σύμπτωμα του κράτος ή της κοινωνίας. Ένα τέρας είναι ένα τέρας. Δεν υπάρχει ικανή κοινωνική εξήγηση για ένα τέτοιο έγκλημα» δήλωσε με εμφανή αγανάκτηση ο Γκενό.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa