Ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον γάλλων στρατιωτικών


Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από σφαίρες και άλλος ένας τραυματίστηκε το απόγευμα σε έναν δρόμο στο Μοντομπάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι τρεις ένστολοι στρατιώτες βρισκόντουσαν κοντά σε εμπορικά καταστήματα και μια τραπεζική υπηρεσία όταν ένας σκοπευτής που μετακινείτο με σκούτερ και φορούσε κράνος άνοιξε πυρ εναντίον τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Ο ένοπλος διέφυγε στη συνέχεια. Σημαντική αστυνομική δύναμη και δύναμη της χωροφυλακής κινητοποιήθηκε για να τον εντοπίσει. Η αστυνομία έχει αποκλείσει πολλούς δρόμους της γύρω περιοχής στην προσπάθειά της να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.
Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε κοντά στο στρατόπεδο που φιλοξενεί το 17ο σύνταγμα του σώματος μηχανικού αλεξιπτωτιστών. Σύμφωνα με το δίκτυο πληροφόρησης LCI, τα θύματα ετοιμάζονταν να πάρουν χρήματα από αυτόματο μηχάνημα και δύο άνδρες καταζητούνται από τις δυνάμεις της τάξεις.
Οι άνδρες του συντάγματος αυτού, οι οποίοι εξειδικεύονται στη ναρκαλιεία, αναπτύσσονται τακτικά σε επιχειρήσεις του γαλλικού στρατού στο εξωτερικό, στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, ή στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Οι ερευνητές είχαν ανακοινώσει ότι διερευνούν διάφορες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων αυτή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Ο τρίτος στρατιώτης φέρει τραύματα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η ζωή του απειλείται, όμως είναι ζωντανός» τόνισε εκπρόσωπος του στρατού.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης έδρασε μόνος. Οι αστυνομικοί έχουν βρει στο σημείο της επίθεσης περίπου 15 κάλυκες.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες που στρατιώτες δέχονται επίθεση από ενόπλους δικυκλιστές στη νοτιοδυτική Γαλλία. Οι αρχές πάντως δεν έχουν ακόμη βρει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο υποθέσεις μεταξύ τους. Στις 11 Μαρτίου, ένας στρατιωτικός εκτός υπηρεσίας σκοτώθηκε σε μια συνοικία της Τουλούζης από ένα άτομο που κυκλοφορούσε με μηχανάκι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι από μικρή απόσταση.
Τα κίνητρα της επίθεσης αυτής παραμένουν άγνωστα.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa