ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΙΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


Την πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν γιατροί στις ΗΠΑ. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Maryland, όπου ο Ρίτσαρντ Νόρις απέκτησε νέο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων σαγονιού, δοντιών και...
γλώσσας.

Ο 37χρονος ήταν έγκλειστος για 15 χρόνια ύστερα από τραυματισμό από όπλο και φορούσε μάσκα κάθε φορά που έβγαινε έξω από το σπίτι του.

Η χειρουργική επέμβαση χρηματοδοτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το οποίο ελπίζει ότι παρόμοιες τεχνικές θα βοηθήσουν αμερικανούς στρατιώτες που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι χειρουργοί που πραγματοποίησαν την 36ωρη επέμβαση είπαν ότι η συγκεκριμένη ήταν μια από τις συνολικά πέντε επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με όργανα δωρητή σε διάρκεια 72 ωρών.

Ο Ρίτσαρντ Νόρις είχε χάσει τα χείλια και τη μύτη του στο ατύχημα, ενώ είχε περιορισμένη κινητικότητα στο στόμα. «Ο Νόρις θα ανακτήσει τη χαμένη του ζωή» δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός της επέμβασης, Εντουάρτνο Ροντρίγκες. Είναι πλέον σε θέση να βουρτσίσει τα δόντια του, να ξυριστεί ενώ έχει αρχίσει να ανακτά και την όσφρησή του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου έγινε στη Γαλλία το 2005, σε μια γυναίκα, της οποίας το πρόσωπο είχε παραμορφωθεί ύστερα από δάγκωμα του σκύλου της.

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa