Ετοιμάζουν αποχή από το σεξ οι Αμερικανίδες!


Αποχή από το σεξ για μια εβδομάδα σχεδιάζουν Αμερικανίδες από τις 28 Απριλίου έως και τις 5 Μαΐου, αντιδρώντας έτσι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που σχεδιάζει περικοπές  στις παροχές υπηρεσιών υγείας που αφορούν στην αντισύλληψη και τον οικογενειακό προγραμματισμό.
 
 
Το κίνημα που ονομάζεται ‘Liberal Ladies who Lunch’ ιδρύθηκε στο Τέξας και ενθαρρύνει τις γυναίκες στην αποχή από το σεξ με τους άνδρες συντρόφους τους για μία εβδομάδα υποστηρίζοντας έτσι το δικαίωμα της επιλογής των γυναικών για το πότε και αν θέλουν να μείνουν έγκυες. 
 
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ιστοσελίδα του κινήματος "Όταν οι ασφαλιστικές υπηρεσίες συμφωνήσουν στο να καλύψουν το κόστος για την αντισύλληψη, τότε θα συνεχιστεί και το σεξ. Μέχρι τότε οι άνδρες θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με το αριστερό τους χέρι."
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονται αναφορές στο έργο του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» και τη σεξουαλική ‘απεργία’ των γυναικών της Αθήνας και της Σπάρτης  προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. 
 
Αυτή η μη-βίαιη στρατηγική έχει υιοθετηθεί και από άλλες γυναίκες σε χώρες όπως το Βέλγιο, την Κολομβία, την Κένυα, τη Λιβερία και τις Φιλιππίνες ως ένας τρόπος για να επιστήσουν την προσοχή σε διάφορα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.
 
Η ομάδα ενθαρρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν στις δημόσιες εκδηλώσεις που οργανώνουν στο Facebook και το Twitter.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa