Δύο ευχάριστες ειδήσεις μετά από καιρό για το υπουργείο Οικονομικών


Δύο ευχάριστες ειδήσεις περίμεναν σήμερα το πρωί τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Η πρώτη είχε να κάνει με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους.

Όπως προέκυψε εκ του αποτελέσματος, πήγε κάτι καλύτερα απ ό,τι αρχικώς αναμενόταν, καθώς ο βασικός στόχος που ήταν η δημιουργία πλεονάσματος, τελικώς, επιτεύχθηκε.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένα «μαξιλάρι» της τάξης των περίπου 2 δισ. ευρώ, το οποίο στην πορεία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο, αφού, ενδεχομένως, θα μπορούσε κατ' αρχήν να συγχωρήσει μια παρασπονδία ενός άλλου μήνα του έτους, που θα είναι ελλειμματικός.

Η δεύτερη θετική είδηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε η αποδέσμευση επιτέλουςρευστότητας της τάξης των 10 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η οποία θα προκύψει κυρίως από τη μείωση των εντόκων γραμματίων και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Και μπορεί τα 10 δισ. ευρώ να μην είναι το ποσό που θα σώσει την Ελλάδα, είναι όμως σε κάθε περίπτωση μια κάποια αρχή, για να αρχίσει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ομαλότητα.

Πηγή:Voria 

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa