Ανατριχιαστικές εικόνες από τις πιο περίεργες δερματικές παθήσεις


1 Αργυρίαση : 
Η αργυρίαση είναι μια δερματική πάθηση γενική ή τοπική που εκδηλώνεται με ανώμαλη χροιά του δέρματος το οποίο παίρνει μελανό χρώμα με γαλάζιες μεταλλικές αντανακλάσεις και προσβάλλει τα άτομα στων οποίων εισέδυσε στον οργανισμό άργυρος, είτε μέσω του πεπτικού τους συστήματος είτε από την επαφή τους, (όπως οι χρυσοχόοι), με αυτόν. 

 
2 Ο Ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων: Human Pappiloma Virus 

Ύστερα από σοβαρή μόλυνση από τον ιό  των ανθρώπινων θηλωμάτων Human Pappiloma Virus (HPV) ο 35χρονος ψαράς από την Ινδονησία έγινε γνωστός ως «ο άνθρωπος δέντρο». Τα κονδυλώματα πρωτοεμφανίστηκαν στο σώμα του σε εφηβική ηλικία ύστερα από ένα κόψιμο στο γόνατο του. Με την πάροδο του χρόνου και με την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του εγκαταλείφθηκε από τη σύζυγό του και έχασε τη δουλειά του. Το 2008 ύστερα από τη δημοσιότητα που έλαβε η ιστορία του κυρίου της φωτογραφίας, συγκεντρώθηκαν χρήματα για χειρουργηκή επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν  6 κιλά κονδυλωμάτων. 


3  Υπερτρίχωση: το σύνδρομο  του λυκάνθρωπου

Η υπερτρίχωση είναι μια δερματική πάθηση που προκαλεί υπερβολική τριχοφυΐα σε περιοχές όπου συνήθως δεν μεγαλώνουν τρίχες. Μερικά άτομα γεννιούνται με την πάθηση και άλλα την αποκτούν αργότερα στη ζωή τους. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2008 όταν το συμπαθητικό κατά τα άλλα αγοράκι από την Ινδία ήταν 11 χρονών. Σε συνέντευξη που είχε δώσει εκείνη την εποχή δήλωσε ότι αποφεύγει να μετακινείται εκτός του χωριού όπου διέμενε γιατί δεχόταν σκληρά και κοροϊδευτικά σχόλια. Δοκίμασε θεραπείες ομοιοπαθητικής ακόμα και θεραπείες με laser αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα.  


4  Γραμμές του Blaschko

Η σπάνια αυτή ασθένεια ανακαλύφθηκε το 1901 από το Γερμανό  δερματολόγο Alfred Blaschko. Περίεργες γραμμές εμφανίζονται σε ολόκληρο το σώμα χωρίς κανένα προβλέψιμο σύμπτωμα. Η ασθένεια αυτή είναι μια αόρατη φόρμα βασισμένη στο ανθρώπινο DNA. Κάποιοι την κληρονομούν και εμφανίζουν γραμμές κάτω από το δέρμα τους σε ολόκληρο το σώμα τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό στους εξακριβωμένους ασθενείς εμφανίζεται το σχήμα V στο σημείο της σπονδυλικής στήλης και το S μπροστά στο στήθος.

5  Λεύκη 


Η Λεύκη είναι μια ασθένεια του δέρματος κατά την οποία τα μελανοκύτταρα τα οποία δίνουν το χρώμα στο δέρμα καταστρέφονται. Οι ασθενείς με λευκοδερμία παρουσιάζουν και αναπτύσσουν λευκές κηλίδες που ποικίλουν σε μέγεθος και σε σημεία του δέρματος. Η ασθένεια συναντάται και στα δύο φύλα και σε όλες τις φυλές. Οι χαρακτηριστικές κηλίδες είναι πολύ πιο ορατές σε ανθρώπους με σκούρο δέρμα. Σχεδόν το 1% έως 2% του παγκόσμιου πληθυσμού (δηλαδή 40-50 εκατομμύρια άνθρωποι) πάσχουν από Λευκοδερμία, και περίπου το 95% εκδηλώνουν την ασθένεια πριν συμπληρώσουν το 40ο έτος της ηλικίας τους. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τις αιτίες που προκαλούν την Λευκοδερμία αλλά η επικρατέστερη είναι ο ψυχοσωματικός παράγοντας.
6 Δερμογραφία
Η δερμογραφία είναι μια σπάνια δερματική πάθηση όπου το δέρμα είναι υπερβολικά ευαίσθητο ακόμη και στα πιο ελαφρά τραύματα. Οφείλεται σε υπερευαισθησία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού , ο οποίος εκκρίνει υπερβολικές ποσότητες ισταμίνης προκαλώντας έτσι τη διαστολή των τριχοειδών αγγείων με συνέπεια να  αναγράφονται στο δέρμα που είναι ελαφρώς γρατζουνισμένο σημάδια (Τα σημάδια είναι ορατά για 30 περίπου λεπτά).  
Ιωάννα Αγράφα 
Πηγές: WickedReport.com , BBC Medical news 

star


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa