Σοκ:Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση και έπαθε καρκίνο


Τραγική είναι η ιστορία της Γκιλ, που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος «χτυπημένο» από καρκίνο. 

Τώρα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες. H 47χρονη Γκιλ διεγνώστη με πρόβλημα στο ήπαρ και οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. 

Μετά από απίστευτη ταλαιπωρία και στενοχώρια, βλέπετε ήδη από τα 16 της είχε διαγνωστεί διαβήτης τύπου 1, το μόσχευμα βρέθηκε, η εγχείρηση πέτυχε και όλα καλά, αλλά… για λίγο. Πέντε μέρες μετά, όταν είχε αρχίσει να νιώθει καλά μετά από πολλά χρόνια, μπήκαν στο δωμάτιο της οι χειρούργοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Λίβερπουλ, για να της μεταφέρουν την τραγική είδηση: Το μόσχευμα είχε «χτυπηθεί» από μια σπάνια μορφή καρκίνου: ενδοαγγειακό λέμφωμα κυττάρου Β. 

«Όταν βγήκα από το χειρουργείο και συνήλθα ένιωθα ότι το συκώτι μου δουλεύει κανονικά όμως οι γιατροί ήταν ανήσυχοι και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μόλις έφτασε ο άνδρας μου μας είπαν τι είχε συμβεί», εξηγεί και ξεσπάει σε κλάματα. «Ήταν τραγικό. Ο άντρας μου έπρεπε να πάει σπίτι να πει στα παιδιά μας ηλικίας 17 και 13 ετών ότι η μαμά γλίτωσε από το πρόβλημα στο συκώτι και τώρα έχει καρκίνο…».

«Δεν μου ζήτησαν ούτε ένα «συγνώμη». Ίσως για να μην αναλάβουν μετά την ευθύνη, ενώ η νοσοκόμα είχε ξεσπάσει σε κλάματα», προσθέτει.

Στην συνέχεια οι γιατροί της είπαν ότι μπορεί να υποβληθεί σε νέα εγχείρηση αφαίρεσης του ήπατος, αλλά τα καρκινικά κύτταρα είχαν περάσει στο σώμα της. 

«Η καλύτερη λύση ήταν να κρατήσω το μόσχευμα και να υποβληθώ σε χημειοθεραπεία… Ήξερα ότι δεν είχα επιλογή… Νιώθω ότι έχω ένα τέρας μέσα μου».

Η ιστορία της Γκιλ είναι τραγική. Η ζωή της έχει αλλάξει ή μάλλον έχει καταστραφεί. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ενώ από τα χάπια έχει πρηστεί. «Φορούσα νούμερο 12 και τώρα φοράω 22, δεν μπορώ να με κοιτάξω στον καθρέφτη».

Οι γιατροί πάλι μιλούν για… ανθρώπινο λάθος, αφού εκείνη την περίοδο άφησαν μια ειδικευόμενη νοσοκόμα να ελέγξει τις εξετάσεις. Συγνώμη ακόμα δεν της έχουν ζητήσει…

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa