Σόιμπλε:«Θα αγωνιστώ να μην κυλήσει ξανά η ευρωζώνη στην κρίση»


 «Θα αγωνιστώ να μην κυλήσει ξανά η ευρωζώνη στην κρίση»
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως θα αγωνιστεί για να αποφευχθεί να ξανακυλήσει στην κρίση η ευρωζώνη, απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με τη δεδηλωμένη βούληση του σοσιαλιστή υποψηφίου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ να επαναδιαπραγματευθεί το Σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας.
Ερωτηθείς για τις συνέπειες των δηλώσεων του Ολάντ, ο οποίος αποβλέπει στην πρόσθεση του παράγοντα ανάπτυξη στο σύμφωνο, που υπογράφηκε στις αρχές του μηνός από 25 Ευρωπαϊκά κράτη, ο Σόιμπλε ζήτησε κατ’ αρχάς να επιδειχθεί σωφροσύνη.
Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως μαζί «με την Ιρλανδία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες έχουν βεβαιώσει πως οι δεσμεύσεις, που ανέλαβαν, θα τηρηθούν ανεξαρτήτως οποιασδήποτε πιθανής τροποποίησης».
«Δεν θα ταχθώ υπέρ της τροποποίησης του συμφώνου αυτού, διότι πιστεύω πως έχουμε λάβει άριστες αποφάσεις», τόνισε ο Σόιμπλε.
«Θα αγωνιστώ, διότι τα χειρότερα της κρίσης βρίσκονται πίσω μας, για να μην ξανακυλήσουμε στην κρίση», τόνισε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί πως μία επαναδιαπραγμάτευση του υπάρχοντος συμφώνου θα έθετε σε κίνδυνο την παρούσα χρηματοοικονομική νηνεμία.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa