Ο Πούτιν "επιλέγει" Σαμαρά


Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη Συρία ως «μεσογειακός φίλος» της Ρωσίας, με αντάλλαγμα την ελάφρυνση του χρέους της, εκτιμά σε μία ρηξικέλευθη ανάλυση ο αρθρογράφος των “Financial Times”, Ιαν Μπρέμερ.
Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να το υλοποιήσει η τεχνοκρατική κυβέρνηση Παπαδήμου που θα συναντούσε έντονες αντιδράσεις από του ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους αλλά μόνο ένας μελλοντικός συνασπισμός δυνάμεων υπό τη ΝΔ, η οποία «δέχεται τεράστιες πιέσεις από τον κόσμο να βρει πόρους και να αντισταθεί στις πολιτικές και οικονομικές πιέσεις Βρυξελλών – Βερολίνου».
 Τα παραπάνω υποστηρίζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας και προειδοποιεί τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι σήμερα η Ελλάδα μπορεί να μην έχει αλεξίπτωτο, αλλά προϊόντος του χρόνου ίσως αποκτήσει «περισσότερες επιλογές από όσες νομίζουμε». 
Το 2006 η Ρωσία χάρισε στη Συρία το 75% του χρέους της με αντάλλαγμα τη χρήση ναυτικών βάσεων στα λιμάνια της Λατάκειας και της Ταρούς. Τις διευκολύνσεις αυτές θα μπορούσε να τις προσφέρει η Ελλάδα, υποστηρίζει το άρθρο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa