Ο παρουσιαστής και τα ναρκωτικά


Ονοματολογία και ιδιότητες.. Ένας παρουσιαστής, ένας δημοσιογράφος, μία συνδρομήτρια εφημερίδας.. 

Συνομιλίες και απομαγνητοφωνήσεις περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Δικογραφίας, την οποία συνέταξαν Αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής, με αφορμή τη σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή Ναρκωτικών, στην περιοχή του Πειραιά, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Ανάμεσα στα ονόματα, που φαίνεται να είχαν επικοινωνία με έναν από τους καταζητούμενους, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση για εμπορία ναρκωτικών, είναι εκείνο ενός παρουσιαστή, αναγνωρίσιμου και προβεβλημένου. 

Θεωρείται από τα «δυνατά» ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης, και είναι ιδιαίτερα συμπαθής στο τηλεοπτικό κοινό. Αυτή την περίοδο εμφανίζεται στη μικρή οθόνη, ενώ στο παρελθόν έχει παρουσιάσει εκπομπές σε όλες σχεδόν τις τηλεοπτικές ζώνες. Και ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα να εμπλακεί το όνομά του σε υποθέσεις  ναρκωτικών. 

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, από την έρευνα των Αστυνομικών, ο γνωστός παρουσιαστής φέρεται να τηλεφώνησε σε άτομο το οποίο αναζητείται, αφού σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα και στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα.

Όπως εκτιμάται από τους συντάκτες του διαβιβαστικού στον εισαγγελέα, η μεταξύ τους συνομιλία, ήταν κωδικοποιημένη, με θέμα συζήτησης την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Η ΕΥΠ, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, έχει στη διάθεσή της καταγεγραμμένες δυο κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο του «εγκεφάλου» του κυκλώματος, από το τηλέφωνο του παρουσιαστή. Ο παρουσιαστής, φέρεται να ζητά να προμηθευτεί «δύο εισιτήρια για τον αγώνα», έκφραση η οποία αποδίδεται σε «συνθηματικό» για προμήθεια σκληρών ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στη δεύτερη συνομιλία που είχαν, ο παρουσιαστής φέρεται να ζητάει "εισιτήρια", για να λάβει την απάντηση, ότι είναι "εισιτήρια των 100€", "καλά" και "ενισχυμένα". Ορισμοί που, σύμφωνα με την αστυνομία, δε μπορούν να αποδοθούν για να προσδιορίσουν τα πολυπόθητα χαρτάκια πρόσβασης στους αγωνιστικούς χώρους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής,  ο παρουσιαστής και ο φυγόποινος, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, συναντήθηκαν δύο φορές, προκειμένου ο πρώτος να προμηθευτεί  ποσότητα κοκαΐνης: Στις 14 Ιανουαρίου και στις 17 Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι σκοπός της συνομιλίας τους, ήταν η επιθυμία του να αποκτήσει έναντι αντιτίμου, όντως δυο εισιτήρια για τον αγώνα, και δεν είχε καμία σχέση με την προμήθεια ναρκωτικών.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι όσα έχουν καταγράψει οι κοριοί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή, κάτι βεβαίως που αναμένεται να αποδειχθεί κατά την Ανακριτική διαδικασία…
enikos.gr

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa