Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το Ακαπούλκο


Ένας ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε το Ακαπούλκο του Μεξικού.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Ανχέλ Αγκουίρε, περισσότερα από 500 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει, ενώ δεν έχουν καταγραφεί θύματα στις πολιτείες Γκερέρο και Οαχάκα.

Tο Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού έκανε γνωστό, ότι ο σεισμός δεν θα προκαλέσει μεγάλο παλιρροϊκό κύμα, όμως υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν κάποια τοπικά σεισμικά κύματα.

Μάλιστα, η δόνηση έγινε αισθητή και την πόλη του Μεξικού, όπου ταρακουνήθηκαν πολλά κτίρια, ενώ οι εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην πολιτεία Γκερέρο, 25 χιλιόμετρα από την πόλη Ομετέπεκ, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Οαχάκα. 

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Μαλία, η μεγαλύτερη κόρη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που κάνει διακοπές στην περιοχή είναι "σώα και ασφαλής".
Η Κριστίνα Σάκε, διευθύντρια επικοινωνίας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, σε δηλώσεις  της στο γαλλικό πρακτορείο τόνισε: «Μετά τον σημερινό σεισμό μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Μαλία Ομπάμα είναι σώα και ασφαλής και δεν βρέθηκε ποτέ σε κίνδυνο».
Ζήτησε επίσης από τα μέσα ενημέρωσης να συνεχίζουν νε σέβονται την ιδιωτική ζωή των δύο κορών του Ομπάμα, όταν εκείνες δεν συνοδεύονται από τους γονείς τους. 
Δείτε το βίντεο που κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι μέσα στα γραφεία του πρακτορείου Reuters, την ώρα που ο εγκέλαδος χτυπούσε με 7,6 ρίχτερ το νοτιοδυτικό Μεξικό.

star.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa