Τραγωδία στο Κονγκό: Εκατοντάδες νεκροί από εκρήξεις πυρομαχικών


Το θάναστο σκόρπισαν πέντε ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών στη Μπραζαβίλ. Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή της, ενώ όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων διπλωματική πηγή, περίπου 1.500 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες σοβαρά και μεταφέρθηκαν στα στρατιωτικά νοσοκομεία της πόλης.
Οι κάτοικοι της περιοχής άκουγαν για τρεις ώρες περίπου τις ισχυρές εκρήξεις, που σημειώνονταν η μία πίσω από την άλλη!
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που δεν κατονομάζονται, οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατοπέδου Μπίλα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τα σπίτια τους. Μάλιστα, τη στιγμή του πανικού κατέγραψε η τηλεόραση του Κονγκό, στις οποίες εμφανίζονται πανικόβλητοι άνθρωποι στους δρόμους, τραυματίες να μεταφέρονται στα νοσοκομεία ή να δέχονται τις πρώτες βοήθειες. Την ίδια στιγμή οι εικόνες δείχνουν γιατρούς στα νοσοκομεία να λένε ότι δέχονται μόνο τους βαριά τραυματισμένους.
Έκκληση για ψυχραιμία και για βοήθεια
Πανικός προκλήθηκε και στην Κινσάσα, στις όχθες του ποταμού Κονγκό που χωρίζει την πετρελαιοπαραγωγό πρώην γαλλική αποικία από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου έσπασαν τζάμια από τις ισχυρές εκρήξεις.
Οι κυβερνήσεις και των δυο χωρών απηύθυναν έκκληση για ψυχραιμία. Μάλιστα κάνουν λόγο για ατύχημα, καθώς μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν υποψίες για επίθεση.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλέσθηκε κινέζους αξιωματούχους σύμφωνα με τους οποίους τρεις κινέζοι εργάτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν από τις εκρήξεις.
Η τηλεόραση απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από όλους τους γιατρούς που ζουν στη Μπραζαβίλ.
newsbomb

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa