Ξεκινά ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του κτιρίου του Διεθνές Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης


Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε την Παρασκευή, την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση επικαρπίας επί του δικαιώματος αξιοποίησης του κτιρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC)....





Στο κτίριο στεγαζόταν το IBC κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τα τελευταία χρόνια σε αυτό στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall.


Το IBC βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Η επιφάνεια του οικοπέδου που αντιστοιχεί στο ακίνητο ανέρχεται περίπου στα 64 στρέμματα και αποτελεί τμήμα της μεγαλύτερης έκτασης του ΟΑΚΑ.

Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 132.200 τ.μ. (εκ της οποίας τα 59.200 είναι υπόγειοι αποθηκευτικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης).

Η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτηρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές (μουσείο), αναψυχής, παιδικής εκπαίδευσης/αναψυχής και γυμναστηρίου και δευτερευόντως σε χρήσεις εμπορικές και γραφειακών χώρων. 

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa