Γράφει την δικιά του ιστορία ο ΑΠΟΕΛ...


Έτοιμος να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του είναι ο ΑΠΟΕΛ. 


 Οι πρωταθλητές Κύπρου αντιμετωπίζουν στο σπουδαιότερο παιχνίδι της ιστορίας τους την Ρεάλ Μαδρίτης. Μπενφίκα-Τσέλσι στο άλλο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης
Το όνειρο του ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας τους αφού υποδέχονται την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν τρελάνει κόσμο φέτος έχοντας αποκλείσει ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ όπως οι Σαχτάρ, Πόρτο, και Λιόν κι έχουν γράψει ιστορία.

Οι πρωταθλητές Κύπρου προέρχονται από 0-0 στο «ΓΣΠ» στο ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια μία ισοπαλία που τους άφησε τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή. Στο ΓΣΠ δεν θα πέφτει καρφίτσα αφού και τα 23.000 εισιτήρια εξαφανίστηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Μοναδική απουσία ο Γκουστάβο Μαντούκα ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Λιόν.

Καλύτερο αντίπαλο δεν θα μπορούσε να περιμένει σε αυτή την φάση η Ρεάλ αφού απέφυγε ομάδες όπως η Μίλαν και κληρώθηκε με τον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο. Παρόλα αυτά ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε ότι ο ΑΠΟΕΛ αξίζει τον σεβασμό όλων γι αυτά που έχει πετύχει φέτος.

Στο πρωτάθλημα συνέτριψε με 5-1 το Σάββατο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και διατήρησε το +6 από την Μπαρτσελόνα. Ο Πορτογάλος προπονητής άφησε εκτός αποστολής τον τιμωρημένο Τσάμπι Αλόνσο και τους τραυματίες Άνχελ Ντι Μαρία, Χοσέ Μαρία Καγεχόν, Ρικάρντο Καρβάλιο και Λασανά Ντιαρά. Η Ρεάλ μετρά φέτος επτά νίκες σε οκτώ αγώνες στη διοργάνωση με μοναδική γκέλα το 1-1 με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ ισπανική ομάδα σε δέκα παιχνίδια. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει αυτόν του Μαρσέιγ-Μπάγερν.

Μπενφίκα-Τσέλσι

Η Μπενφίκα υποδέχεται την Τσέλσι με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «αετοί» προέρχονται από την λευκή ισοπαλία με την Ολιανένσε μία ισοπαλία που τους έριξε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφού τους ξεπέρασε και η Μπράγκα.

Ο Ζόρζε Ζέσους αποφάσισε να ξεκουράσει παίκτες για να τους έχει φρέσκους για το παιχνίδι με την Τσέλσι αφού στο «Ντα Λουζ» δεν το κρύβουν ότι στόχος είναι η πρόκριση στα ημιτελικά από την στιγμή που αντίπαλος δεν είναι μία εκ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.  

Διέξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ψάχνει από την πλευρά της η Τσέλσι. Οι «μπλε» διανύουν μία άσχημη χρονιά έχοντας μείνει εκτός πρωταθλήματος, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και την έξοδο στην επόμενη διοργάνωση αφού βρίσκονται στην πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από το 0-0 με την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και παραμένουν στο -5 από την τέταρτη θέση.

Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει αυτόν του Μίλαν-Μπαρτσελόνα.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων...ΕΔΩ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa