Πυρκαγιά σε πλοίο στην Μήλο

Χθες το μεσημέρι, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του Φ/Γ «FGM EXPRESS» σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν ένα ν.μ. από την σκάλα φόρτωσης ιδιωτικής εταιρείας στον όρμο «ΒΟΥΔΙΑ» της ν. Μήλου. 

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν προς παροχή βοήθειας η λάντζα «ΑΝΤΩΝΑΣ» Σ.Μ. 100 καθώς και η φορτηγίδα – λάντζα «ΚΑΠ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ» Ν.Μ. 48 με επιβαίνοντες προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. 

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το πλήρωμα του Φ/Γ με ίδια πυροσβεστικά μέσα του πλοίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. 
επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, ήταν μερικώς έμφορτο με τρεις χιλιάδες τόνους μπετονίτη και θα συνέχιζε την φόρτωσή του μετά από βελτίωση των καιρικών συνθηκών. 

Από το Υπολιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Φ/Γ μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκομίσεως βεβαιωτικού εγγράφου από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα και διατήρησης της ισχύος των πιστοποιητικών του πλοίου. 

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa