Έρχονται και απολύσεις στο Δημόσιο


Η αξιολόγηση δομών και προσωπικού του Δημοσίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου  Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.
Ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας ενημέρωσε το Συμβούλιο για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες και σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης επισήμανε ότι «χωρίς εθνική συνέργια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα που είναι η ναυαρχίδα’τωνμεταρρυθμίσεων».
Υπογράμμισε ακόμη πως «αν θέλουμε να περάσουμε από την απαξίωση, στην καταξίωση του κράτους» οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμβάλουν στη δημιουργία λειτουργικών και αποτελεσματικών κρατικών δομών.
Παραλλήλως ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στην κατάρτιση των νέων οργανισμών των υπουργείων, πουμειώνουν τις θέσεις ευθύνης κατά 30% και από 5.428 γίνονται 3.560 περίπου.
«Η δέσμευση που είχαμε αναλάβει αφορά τη μείωση των εργαζόμενων στο δημόσιο κατά 150.000 έως το τέλος του 2015», είπε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε, σύμφωνα με το stra.gr, ότι η μείωση θα προέλθει μέσω αποχωρήσεων από συνταξιοδοτήσεις και μέσω της πολιτικής για την κατάργηση ή συγχώνευση φορέων που είναι σε εξέλιξη.
Σημείωσε πάντως πως πρέπει να ληφθεί πρόνοια για τους υπάλληλους «που όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησής τους, κρίνεται ότι θα πρέπει μέσω άλλων διαδικασιών να αξιοποιηθούν ή ακόμα και να απομακρυνθούν από το ελληνικό κράτος».

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa